Navrátil: Prioritou je mládežnický sport

27. 1. 2012

Od roku 2009, kdy město podporuje strategické sporty, tedy sportovní aktivity a sporty s vysokou diváckou atraktivitou, se názvy zvolených klubů nemění. Finanční částky v set tisících korunách získávají HC Bobři Valašské Meziříčí a oddíl kopané působící pod Tělovýchovnou jednotou Valašské Meziříčí. Každoročně se však liší výše poskytnutých částek.

„Ačkoli byla pro strategické sporty vyčleněna v letošním rozpočtu částka ve výši 1,7 milionu korun, ve Výboru sportu a volného času při zastupitelstvu města jsme odsouhlasili zkrátit částku o 300 tisíc korun s tím, že ta bude přesunuta do oblasti podpory mládežnického sportu,“ vysvětlil předseda výboru a zastupitel Vlastislav Navrátil. Výbor pak zastupitelům doporučil přidělit 900 tisíc korun hokeji a 500 tisíc korun fotbalu.
Klub TOP 09 tuto částku doporučil změnit, a to tak, aby šlo 800 tisíc korun na hokej a 300 tisíc korun na fotbal. „Zbývající částku ve výši 300 tisíc korun jsme navrhli přesunout opět na podporu mládežnického sportu. V letošním roce tak mládeži připadne částka 1,9 milionu korun,“ řekl Vlastislav Navrátil.
V průběhu diskuze zazněly dva protinávrhy. První byl vyřčen zastupitelem Zdeňkem Petrošem. „Navrhuji přidělit hokeji pouze 600 tisíc korun a 200 tisíc přesunout odboru komunálních služeb, který by finance použil na osvětlení přechodů ve Valašském Meziříčí a místních částech.“ Na příspěvek reagoval Marek Netolička: „Na podzim proběhne nábor nových dětí do mládežnického hokeje a počítáme s nákupem nových výstrojí, které chceme z částky 900 tisíc uhradit.“ Po ujištění, že 200 tisíc korun bude skutečně vyčleněno mládežnickému hokeji, Zdeněk Petroš protinávrh stáhnul.
Další protinávrh zazněl z úst zastupitele Vítězslava Nesvadby: „Zachoval bych loňský poměr, proto navrhuji přidělit hokeji 700 tisíc korun a fotbalu 400 tisíc korun.“ Protinávrh podpořil také místostarosta města Jiří Pernický. Tento návrh podpořilo 19 zastupitelů, 3 byli proti a 2 se zdrželi hlasování.

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme