Navrátil: Hejtman se nemůže před lidmi schovávat

15. 2. 2016

Transparentní kraj bez vlády komunistů, který s lidmi skutečně komunikuje a odpovědně hospodaří s penězi. Takovým ho chce mít komunální politik Vlastislav Navrátil, který nově kandiduje jako lídr TOP 09 v krajských volbách ve Zlínském kraji.

„Na obci jsem se naučil, že je důležité přímo komunikovat s lidmi a znát jejich problémy. Proto jsem se rozhodl, že objedu kraj na motorce a kole a budu mluvit s lidmi. Tak nejlépe poznám, kde je například potřeba opravit cestu, o které se kraj nestará. Snad si na některých rozbitých cestách nevytřesu duši z těla," říká nový lídr kandidátní listiny TOP 09 pro krajské volby ve Zlínském kraji Vlastislav Navrátil, který je dlouholetým zastupitelem města Valašské Meziříčí.

„Máte problém, který by měl kraj řešit? Stačí mi dát vědět a já se na něj rád osobně podívám. Nebudu se před Vámi - voliči schovávat na billboardech," pokračuje Vlastislav Navrátil, který získal jako lídr jednomyslnou podporu krajského výboru TOP 09 ve Zlínském kraji, kterému předsedá, a také podporu jednotlivých regionů.

Současné vedení kraje ČSSD, KSČM a SPO má právě se schováváním zkušenosti. „Kraj léta ignoruje nařízení, podle kterého má zveřejnit platy svých zaměstnanců. Co bude krajským politikům bránit v tom, aby ignorovali zákon na zveřejňování smluv? Kraj je pod vedením současné koalice s účastí komunistů netransparentní, a to se musí změnit," říká Vlastislav Navrátil. Krajský úřad za toto chování dostal anticenu v přístupu k informacím a dále odmítá komunikovat.

TOP 09 sestaví samostatnou kandidátní listinu a po volbách bude jednat se všemi demokratickými stranami. „Jsem Valach a férový člověk a dokáži se dohodnout s každým slušným člověkem, ale s komunisty vážně ne. Kdyby nic jiného, nesmíme dopustit, aby v kraji zase vládli. Gottwaldov jsme tu už měli," zakončil Vlastislav Navrátil.

Emil Sedlařík, krajský manažer