Navrátil: EET není schválená, pane ministře Babiši

31. 8. 2015

Zákon zavádějící elektronickou evidenci tržeb byl schválen a systém bude zaveden začátkem roku 2016. Že o tom nic nevíte a že tato zpráva kupodivu neplní titulní strany všech deníků? Nedivte se, není to totiž pravda. Jen Ministerstvo financí si zřejmě myslí opak.

Na jeho webu je totiž uvedeno, že EET bude spuštěna začátkem roku 2016. Jak je to ale možné, když příslušný zákon nebyl schválen poslanci a senátory? Úředníci ministerstva by si měli zřejmě uvědomit, že zákony schvalují demokraticky zvolení zástupci občanů v parlamentu a ne ministr financí.

Informace uvedené ministerstvem jsou tedy nepravdivé a na jeho webu nemají co dělat. Ve čtenářích by totiž mohly vzbudit dojem, že EET je již schválena a bude spuštěna v roce 2016. To ovšem skutečně není, s ohledem na stále probíhající legislativní proces, pravda.

Požádal jsem tedy ministerstvo o opravu tohoto článku, případně o jeho stažení. EET není schválena, pane mistře financí Babiši, a TOP 09 udělá vše pro to, aby k tomuto schválení nikdy nedošlo.

Vlastislav Navrátil, krajský předseda

EET screenshot

Přílohy
JPG EET - finanční správa.jpg (1 MB)
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme