4. 5. 2010

Dne 4.5. 2010 se lídr kandidátky Petr Gazdík zúčastnil diskuse, pořádané Radou seniorů ČR ve Zlíně v zasedací místnosti magistrátu. V sále bylo přítomno na šedesát posluchačů. Moderátorem byl předseda organizace Dr. Zdeněk Pernes. Přestože většinu času nepustil přítomné kandidáty ke slovu a debatu vedl velmi tendenčně, zaznělo několik velmi zajímavých názorů z publika, např. jedna bývalá zdravotní sestra potvrdila, že určitá míra spoluúčasti je dobrým řešením, ale spíše v nemocnicích. Jiná paní zase konstatovala, že nestojí o třináctý důchod. Krátce se do diskuse zapojil předseda MO TOP 09 Otrokovice Radek Burieta, aby jakožto student protestoval proti tvrzení, že dnešní mladí nechtějí pracovat.

Petr Gazdík na dotazy odpovídal trpělivě a srozumitelně, po většině svých vstupů sklidil potlesk publika a celkově u seniorů obstál. Zřejmě také proto, že se problematice věnuje nejen jako starosta ale i jako krajský zastupitel.

Petr Jan Kryštof

Krajský manažer