26. 7. 2022

Do nadcházejících komunálních voleb v Uherském Hradišti jsme se rozhodli vytvořit koalici s ODS a navázat tak na naši dosavadní spolupráci na radnici. Volební program a kompletní kandidátku zveřejníme v blízké budoucnosti, nyní bych chtěla krátce shrnout, co nás k tomuto spojení vedlo:

SLUŠNOST

Má motivace ke koaliční spolupráci má více aspektů. Tím nejobecnějším je slušnost a změna politické kultury, která se díky premiérovi odráží v celostátní politice. V parlamentních volbách jsme si potvrdili, že panuje-li shoda v klíčových bodech programu a v hodnotách, je spolupráce v dnešním složitém světě naprosto klíčová.

TÝMOVOST

Druhou důležitou věcí je tedy týmovost. Je třeba, aby se politika posouvala i z hlediska kompetencí – a v tom vidím potenciál pro funkční tým. Pro jednu osobu je náročné kvalitně obsáhnout více témat, proto je nutné se doplnit. Naše občany nelze opít rohlíkem, mají na politiky jasné nároky a chceme-li je naplnit, musíme pracovat na své odbornosti, v týmu se doplňovat a podporovat. Jen tak lze uspět a plnit tuto veřejnou službu ve prospěch našeho města.

VELKORYSOST A DODRŽENÍ DOHOD

A mám-li být konkrétní, pan starosta nám vyšel vstříc v plnění volebních slibů, a to tím, že podpořil náš projekt kreativního, komunitního a podnikatelského centra, v němž dochází k propojování lidí, oborů a lokálních příběhů pracovní i osobní seberealizace. Jedná se o novou věc, u níž bylo od počátku zřejmé, že bude potřebovat čas, než se nastaví a rozjede. Už teď však vidíme výsledky a také to, že se vyplácí. K tomu, abychom podobný projekt spustili, bylo zapotřebí jak odvahy, tak silné podpory vedení města, jíž se nám ze strany našich koaličních partnerů dostalo. Ověřili jsme si, že naše spolupráce může fungovat.

DOPLŇUJEME SE

V neposlední řadě je třeba říci, že se doplňujeme. ODS reprezentuje konzervativní hodnoty a je zárukou toho, že to, co ve městě dobře funguje, bude fungovat dál. TOP 09 má ambice ve městě vytvářet nové projekty a inovace, které mají potenciál lákat k návratu obyvatele, kteří už nechtějí setrvávat ve velkoměstech, a především mladé lidi. Vzájemně se v těchto ohledech dokážeme podpořit a respektovat.

Zuzana Vandame, radní města Uherské Hradiště

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme