7. 9. 2014

Jsem Žďárák tělem i duší. Žiji tady celý život a dobře Žďár znám včetně jeho širšího okolí. Jako technik mám dobrou prostorovou představivost, rozumím plánům na papíře. Jako znalec Žďáru dovedu tyto plány zasadit do historických souvislostí a do vizí o budoucnosti. Protože mám zájem i o kulturu a výtvarné umění, snažím se posuzovat věci i z estetického a funkčního hlediska. Jako žďárský a regionální patriot mám svoji představu o koncepci rozvoje, tolik v poslední době diskutované.

V minulém období jsem pracoval v „Komisi rozvoje města a životního prostředí“ jako její předseda, podílel jsem se na práci pracovní skupiny pro náměstí ve Žďáře. Byl jsem od začátku u vzniku návrhu studie pro rozvoj cyklostezek a nemotorové dopravy pro Žďár a chci se soustředit na koordinaci této studie s dalšími studiemi. Např. komplexní studií dopravy ve Žďáře, studií zelené páteře kolem Sázavy, parků, sportovišť, pěší zóny atd. Takovou koordinaci studií, aby z nich vznikly dobré podklady pro koncepci rozvoje Žďáru. Chci dávat důraz na to, aby se nezapomínalo na chodce, cyklisty, hendikepované, seniory, děti a maminky s kočárky.

Moje urbanistická vize Žďáru není plná velkých staveb pro auta, ale spíše drobných užitečných staveb pro lidi, aby se jim tu dobře žilo.
Abych mohl pokračovat v započaté práci, kandiduji do zastupitelstva. Vybral jsem si TOP09, protože je ve Žďáře ještě nová, se svěžími myšlenkami, ale s tradičními hodnotami. Mezi tato tradiční hodnoty patří i spolupráce s ostatními partnery ve Žďáře i v regionu.

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme