6. Mgr. et Mgr., Bc. Lenka Benešová (Šimo)

historička

6. 9. 2014

Vystudovala jsem historii, muzeologii a dějiny umění na Masarykově univerzitě v Brně. Vedle vysokoškolského studia jsem také absolvovala rekvalifikační kurz památkové péče pod záštitou Národního památkového ústavu.

Během studií jsem externě pracovala v Mendelově muzeum v Brně. Po ukončení studia jsem v letech 2012-2013 pracovala na Magistrátě města Jihlavy jako odborná referentka památkové péče.

V roce 2013 jsem se vrátila do rodného města a začala pracovat v Regionálním muzeu města Žďáru nad Sázavou jako historička a kronikářka města.

Dlouhodobě spolupracuji také s knihovnami a dalšími vzdělávacími institucemi (zejména s Knihovnou M. J. Sychry ve Žďáře nad Sázavou), pro které jako lektorka připravuji přednáškové cykly – pro širokou veřejnost i různé věkové skupiny. Velice aktivně se zapojuji také do různých kulturních akcí města Žďár nad Sázavou, usiluji o jejich efektivní rozvoj a vznik nových akcí.

Jsem členkou Kulturní komise ve Žďáře nad Sázavou a dále členkou řídicího výboru grantového programu Regionální kultura 2014 Kraje Vysočina.

Město Žďár nad Sázavou, ke kterému mám velice intenzivní vztah, je centrem mého osobního zájmu i odborného působení. Záleží mi na budoucnosti města a vnímám jeho obrovský potenciál, který chci maximálně využít ve prospěch cestovního ruchu a s tím související rozvoj v dalších oblastech služeb ve městě.

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme