Setkání inspirativních žen

18. 5. 2023

Nikdy jsem si nemyslela, že bych podobnou akci mohla sama pořádat. Vždy jsem se na „cokoli čistě ženského“ dívala spatra. Ale po 13 letech v politice, komunální i té nejvyšší, mám pocit, že sdílení je mnohem důležitější, než všechny moudré knihy a různá školení. Právě proto jsem se rozhodla překročit tuhle svou zónu komfortu a zkusit podobné sdílení s pomocí TOPAZ a Hanns Seidel Stiftung Tschechien - Nadace Hannse Seidela v České republice uspořádat.

Hlavní téma setkání: "Jakým výzvám čelí ženy v politice a ve vedoucích funkcích a co pro ně česká legislativa připravuje?" Vzácnými panelistkami byly Marie Jílková, poslankyně (KDU-ČSL), Michaela Šebelová (STAN), ale také senátorka za Třebíčsko Hana Žáková a Karolína Koubová, bývalá primátorka Města Jihlavy. Vyprávět o paní Medě Mládkové a Muzeum Kampa Prague přijel také europoslanec Jiří Pospíšil. Celou akci moderovala Lucie Tungul.

Jsem vděčná, že se setkání zúčastnilo tolik skvělých žen, ale i několik odvážných mužů. Celým odpolednem se prolínaly úsměvy, ale i slzy, otevřenost, upřímnost, křehkost i síla, odvaha, vůle i píle. Ale samozřejmě také pochyby, chyby a bolestné i obohacující zkušenosti.

A co jsem si z celého setkání odnesla především? Každá z nás jsme jiná, přesto nás mnohé spojuje. A pokud se z toho, co nás spojuje stanou malá spojenectví, jsme mnohem silnější a vyrovnanější. Mnohem méně pochybujeme a mnohem více se inspirujeme.

Dělejme to co nejčastěji, prosím. Ať už ta spojenectví budou sesterská, mateřská, pracovní, politická nebo přátelská. Díky nim se budeme více smát a méně váhat. Díky nim budeme ve všech svých rolích úspěšnější a silnější. Děkuji Vám, vzácné přítomné ženy, že jste přijely a byly samy sebou. Jsem Vám vděčná a moc se těším na další podobná setkávání.

Jsem moc ráda, že celé odpoledne doprovodily také úžasné inspirativní a podnikavé ženy z Vysočiny. Květiny a bylinky z Květinové farmy v javorové aleji, ale také kouzelné klobouky a fascinátory z dílny Alice Trojanová - modistická dílna a nakonec i povídání a nápady stylistky Hanky Bulíčkové (Stylu naproti).

Martina Ochodnická, poslankyně z Vysočiny (TOP 09)

Michael Kubík, krajský manažer TOP 09 Vysočina

Galerie
Štítky
Osobnosti: Martina Ochodnická
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme