Kříž: Klatovy pořádají divadelní slavnosti

16. 6. 2016

Po tři dny se můžete v Klatovech vydat na divadelní představení.

„Pořádáme divadelní slavnosti, které se budou konat 17. až 19. června v letním kině a na Hůrce,“ uvedl místostarosta Klatov Martin Kříž.

V pátek začne program v 18 hodin v letním kině a o první požitek se postará Ochotnický spolek Buřina Příchovice, který sehraje hru Jak oženit pana lékárníka. Po Příchovických se představí Divadelní spolek Plánice s představením Rodina je základ státu.

V sobotu se akce přesune na klatovskou Hůrku, kde jsou naplánována tři vystoupení.

Těšit se můžete od 15 hodin na Divadelní spolek Dolaňáček – Jak Kašpárek přelstil vodníka, Divadelní spolek ZŠ Švihov – Tři bratři a Ochotnický spolek Břežany – Blbec k večeři.

Pět souborů bude k vidění v neděli, opět v letním kině, kde vše vypukne v 10 hodin. Půlhodinové představení Hrnečku, dost! si přichystalo loutkové divadlo Brouček. Po něm pobaví diváky Ochotnický spolek Nýrsko s pohádkou Sněhurka a sedm trpaslíků. Ochotnické dětské divadlo ZŠ Bolešiny sehraje Holku s plakátu. Na pódiu je vystřídají jejich starší herečtí kolegové ze stejné obce, kteří si nacvičili Spartakyjádu. Nedělní představení uzavře šermdivadlo Clatonia, které provede diváky obdobím lovců mamutů, navštíví s nimi gladiátory v Římě, setkají se se samurajem, gejšou, Romeem a Julií a přenese je do baru Al-Capona. „Všechny srdečně zveme a doufáme, že se pobavíte,“ dodal Kříž.

DANIELA LOUDOVÁ

Zdroj:

16.6.2016 Klatovský deník str. 03 Klatovsko - Zpravodajství

Štítky
Osobnosti: Martin Kříž
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme