Kandidáti do Zastupitelstva Plzeňského kraje

20. 6. 2016

1. MUDr. Richard Pikner, Ph.D., 43, primář Odboru klinických laboratoří, Klatovská nemocnice a.s., vysokoškolský pedagog, Chválenice

Richard Pikner

Richard Pikner se narodil 17. června 1972 v Plzni. Jako lékař se specializuje na  klinickou  biochemii  a diagnostiku, léčbu osteoporózy a poruch kostního metabolismu. V současné době působí jako primář  Klatovské nemocnice a jako vysokoškolský pedagog Lékařské fakulty v Plzni. Je členem Zdravotního výboru Plzeňského kraje,  předseda akreditační  komise MZ ČR pro klinickou biochemii a od roku 2006 zastupitelem obce Chválenice.

2. Mgr. Ilona Jehličková, 52, zástupkyně ředitele ZŠ, Plzeň

Ilona Jehličková

Ilona Jehličková se narodila 12. října 1963 v Jihlavě. Pracuje jako učitelka a zástupkyně ředitele 20. ZŠ v Plzni na Slovanech. Je druhým volebním obdobím zastupitelkou města Plzně a zastupitelkou Městského obvodu Plzeň 1. Ilona Jehličková je aktivní v oblasti školské a sociální, již 25 let pracuje pro humanitární hnutí Na vlastních nohou – Stonožka, které pomáhá dětem ve válkou zasažených zemích a je členkou správní rady Hospicu sv. Lazara.

3. Mgr. Petr Suchý, 37, ředitel softwarové společnosti, Plzeň

Petr Suchý

Petr Suchý se narodil 5. prosinec 1978 v Plzni. Zde také vede firmu, která se zabývá vývojem informačních systémů a webových nástrojů. Druhé volební období je zastupitelem města Plzně a v roce 2015 byl zvolen předsedou krajské organizace TOP 09. Je členem Finančního výbor Zastupitelstva Plzeňského kraje. Od roku 2012 je předsedou Správní rady Centra protidrogové prevence a terapie, o.p.s.

4. Bc. David Klíma, 41, správce zámku Lázeň, Chudenice

David Klíma

David Klíma se narodil 4. března 1975 v Plzni. Současný zastupitel městysu Chudenice působil v letech 2003 – 2014 ve funkci starosty Chudenic. V současné době studuje magisterský obor Teologie služby na Teologické fakultě Jihočeské univerzity a pracuje jako správce zámku Lázeň u Chudenic.

5. Mgr. Karel Naxera, 44, starosta Přeštic, Přeštice

Karel Naxera

Karel Naxera se narodil 17. dubna 1972 v Sušici. Předtím, než byl v roce 2014 zvolen starostou Přeštic, pracoval jako technicko-obchodní poradce ve společnosti Heluz. Chvíle volna vyplňuje rekreačním sportem, návštěvami kulturních akcí a poslechem hudby. Je ženatý, s manželkou vychovávají dva syny.

6. PhDr. Marek Ženíšek, Ph.D., 37, poslanec PSP ČR, Plzeň

Marek Ženíšek

Marek Ženíšek se narodil 26. listopadu 1978 v Plzni. Ve volbách do PS PČR 2013 byl zvolen poslancem za Plzeňský kraj. V roce 2009 založil krajskou organizaci TOP 09, kterou vedl až do roku 2015, kdy byl zvolen 1. místopředsedou strany. Jako vystudovaný politolog se zabývá především otázkami zahraniční a bezpečnostní politiky České republiky.

7. Mgr. Radoslav Škarda, 37, místostarosta Městského obvodu Plzeň 3, Plzeň

Radolsav Škarda

Radoslav Škarda se narodil 3. dubna 1979 v Plzni. Od roku 2011 je předsedou místní organizace TOP 09 Plzeň 3. Před vstupem do komunální politiky působil na Západočeské univerzitě. V letech 2010 – 2014 působil jako předseda Kontrolního výboru Zastupitelstva městského obvodu Plzeň 3. V roce 2014 byl zvolen prvním místostarostou centrálního plzeňského obvodu.

8. Bc. Markéta Vondrová, 43, logistik v automobilovém průmyslu, Klatovy

Markéta Vondrová

Markéta Vondrová se narodila 31. března 1973 v Klatovech. Jako místopředsedkyně klatovské místní organizace TOP 09 a členka Komise cestovního ruchu Plzeňského kraje se zabývá především regionálním rozvojem a přeshraniční spoluprací klatovského regionu. Tento rok ukončila studium na Provozně ekonomické fakultě ČZU v Praze. V současné době pracuje jako referentka logistiky ve firmě Greiner PURtec.

9. doc. PhDr. Ladislav Cabada, Ph.D., 42, vysokoškolský pedagog, Tlučná

Ladislav Cabada

Ladislav Cabada se narodil v roce 19. listopadu 1973 v Kraslicích. V současnosti pracuje na katedře politologie a humanitních studií Metropolitní univerzity Praha, kde je rovněž prorektorem pro akademický rozvoj a vedoucím univerzitního střediska v Plzni. Zabývá se srovnávací politologií středovýchodní Evropy, studiem regionalismu a problematikou organizace vzdělávacích systémů.

10. MUDr. Tomáš Křiklán, 60, praktický lékař, starosta Dolní Bělé, Dolní Bělá

Tomáš Křiklán

Tomáš Křiklán se narodil 18. srpna 1955 v Plzni. Praktický lékař pro dospělé v Dolní Bělé je také již 26 rokem jejím úspěšným starostou. Za dobu jeho působení se v obci realizovalo mnoho staveb, které zlepšily život v obci a přitom ji nezadlužily. Od plynofikace, obnovy Zámeckého rybníka, přes opravy místních komunikací, zajištění služeb občanům, stavby dětského hřiště až po opravu místní školy.


Eva Šafránková, krajská manažerka TOP 09

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme