Ondřej Ženíšek obhájil již potřetí post předsedy regionální organizace TOP 09 Plzeňsko

8. 5. 2015

Ve čtvrtek 7. května 2015 proběhl v hotelu Angelo v Plzni sněm Regionální organizace TOP 09 Plzeňsko. Ta v současné době kromě samotné Plzně zahrnuje také místní organizaci Plasy, Horní Bříza, Rokycany, Přeštice a Tachov. Delegáti sněmu zvolili do čela Regionální organizace dosavadního předsedu Ondřeje Ženíška. Ten od vzniku TOP 09 v roce 2009 obhájil svou funkci již počtvrté.

Slibuji, že ani v dalších letech neuhneme z cesty a budeme dál slušnými a odpovědnými politiky. Jsem hrdý na to, že mezi sebou tak jako v jiných stranách nemáme zkorumpované politiky a kmotry. Stále jako doposud je pro nás i nadále zásadní opravdová politická diskuse a práce. Neslibujeme vzdušné zámky ale poctivou práci. Proto v našich řadách velice uvítám všechny opravdové zájemce o kultivovanou pravicovou politiku,“ řekl ve své děkovné řeči delegátům nově zvolený předseda regionální organizace Ondřej Ženíšek.

Osmatřicetiletý Ondřej Ženíšek byl jako volební lídr TOP 09 v Plzni zvolen zastupitelem města Plzně již ve druhém volebním období. Před čtyřmi lety měla kandidátka TOP 09 v Plzni pod jeho vedením třetí nejlepší výsledek. V Plzni, kde žije od narození, absolvoval Pedagogickou fakultu Západočeské univerzity. Po studiu působil několik let jako manažer u francouzské firmy. Od roku 2010 do podzimu 2014 zastával uvolněnou funkci předsedy Kontrolního výboru Zastupitelstva města Plzně. V současné době je prezidentem Francouzské aliance v Plzni, zastupitelem města Plzně a také zastupitelem a radním městského obvodu Plzeň 3. Více na webu: www.ondrejzenisek.cz či Facebooku: www.facebook.com/ondrejzenisek.

Místopředsedy regionální organizace byli nově zvoleni Rolando Arias a zastupitelka města Plzně Ilona Jehličková. Kromě nich v regionálním výboru v následujícím období usedne dalších dvanáct členů: Petr Farník, Jan Fluxa, Jan Havel, Karel Naxera, Miloš Nový, Radoslav Škarda, Jan Štěpáník, Jan Toman, Tomáš Trnka, Petra Víznerová, Alena Šůmová a Václav Lacyk.

Jako hosté na regionální sněm zavítali poslanci Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR Marek Ženíšek a Jaroslav Lobkowicz či místostarosta Plzně 5 - Křimic Vladimír Lobkowicz.

Plzeň 7. května 2015                              Eva Šafránková, manažerka TOP 09 pro Plzeňský kraj

Galerie