11. 12. 2023

Jmenuji se Josef Sellák a jsem rodilým Chrudimákem. V našem městě jsem vystudoval strojní průmyslovku, ale jelikož záhy na to mne začala více přitahovat ekonomie než strojařina, tak jsem při zaměstnání vystudoval na Univerzitě Pardubice obor Hospodářská politika a správa se zaměřením na ekonomiku veřejného sektoru. Od roku 2000 pracuji ve finanční správě na úseku kontroly dotací. 

Volný čas nejraději trávím při sportu, v kině na pěkném filmu či občas v divadle nebo na koncertě. Ze sportu bych zmínil tenis, jízdu na kole nebo v zimě na nedaleké Vysočině běh na lyžích. Jsem také velkým fanouškem našeho futsalového týmu, na který jsem velmi hrdý, jakou pozitivní reklamu dělá svými výsledky městu Chrudim.

S manželkou máme také velmi rádi cestování po vlastech českých a moravských. Při nich vidíme, jak se jednotlivá města věnují cestovnímu ruchu a starají se o své návštěvníky. Zde spatřuji ne úplně využitý potenciál naší Chrudimě, která by se svojí historií bývalého královského věnného města měla patřit mezi nejnavštěvovanější místa Pardubického kraje.

Jakožto praktikující katolík jsem moc rád, že mohu být součástí zdejšího farního společenství. Je opravdu radost pravidelně navštěvovat náš chrudimský kostel Nanebevzetí Panny Marie, který je dominantou města.

Pokud bych dostal od voličů důvěru a stal se zastupitelem, tak bych chtěl hlavně dbát na rozpočtově odpovědné hospodaření města s využíváním všech možných způsobů financování z hlediska dotačních titulů, které by přitom nezapomínalo na podporu sportu, kultury a cestovního ruchu. Naše Chrudim by zkrátka měla trvale patřit mezi města, kde je radost žít, a kterou je radost navštěvovat.

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme