Kritici Flory se s výstavištěm nedomluvili. Jsou prý nekonstruktivní

17. 12. 2013

Kritici Flory se s výstavištěm nedomluvili. Jsou prý nekonstruktivní

Sdružení Zachraňme Floru, které se snaží zasadit o důstojnější vzhled výstav, koncem října předneslo své návrhy na zasedání představenstva společnosti Výstaviště Flora Olomouc.

Ze setkání však, zdá se, bližší spolupráce s vedením výstaviště nevzejde. Obě strany ji považují za nepravděpodobnou.

„Flora vidí možnosti v tom, že si členové sdružení obléknou montérky a dobrovolně a zadarmo budou dělat práci, za kterou je placený někdo jiný, popřípadě budou výstavišti přispívat sponzorskými dary," uvedla mluvčí Zachraňme Floru Pavlína Kutrová.

Podle sdružení je výstaviště se současným stavem spokojené, což mu vadí.

„Rádi bychom výstavě navrátili důstojnost tím, že přesvědčíme její organizátory o tom, že nejjednodušší cesta není vždy ta nejlepší," shrnula Pavlína Kutrová dojmy ze schůzky.

Členové představenstva s některými postřehy souhlasili, práci sdružení však nevidí jako přínosnou.

„Přišli s tím, že ví všechno nejlíp a Flora dělá všechno špatně. Měli přímočarý pohled a vůbec nechtěli slyšet argumenty, že věci jsou jinak a něco změnit nejde," poznamenal místopředseda představenstva Aleš Jakubec.

Zrušit veteš? Kdo vykryje miliony?

Připouští, že na některých podnětech sdružení je kus pravdy, nelze je však brát jednotlivě.

„Vyfotí popelnici stojící v záhonu a ani neví, kdo a proč ji tam dal nebo se ptají, proč auta stojí u stánků a ne jinde. Z organizačních důvodů jsou některé věci neřešitelné. Flora má problém s příjezdem vystavovatelů a stánkařů, bylo by potřeba dostat se komplexně do celého problému," řekl Aleš Jakubec.

Častým terčem kritiky je nabídka mnoha stánků, která nesouvisí s výstavami.

„Že se prodává zboží, které by tam nemělo být, s tím se také dá souhlasit, ale potom bychom potřebovali vykrýt ztrátu několika milionů korun na rok. Některé věci bohužel řešit nejdou. Na druhou způsob jejich vystupování nebyl konstruktivní a myslím si, že další spolupráce není reálná," domnívá se místopředseda představenstva.

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme