Kunc: V Židenicích oživujeme veřejný prostor

26. 6. 2017

Městská část Brno-Židenice se rozhodla vyjít vstříc spolkům či pořadatelům akcí pro veřejnost a zřídila několik přípojných míst elektřiny. Za nápadem tato místa zřídit stojí místostarosta Petr Kunc (TOP 09).

Každé místo je vybaveno přípojkou pro napětí 400 V a několika přípojkami pro 250 V. Kapacita tak vyhovuje potřebám připojení i většího koncertního pódia. Celkově městská část zřídila čtyři přípojné body, které jsou umístěné na nejvíce frekventovaných místech v Židenicích – což jsou dělnický dům, areál BZZZUKOT, Juliánovské náměstí a Karáskovo náměstí.

„Připojení je k dispozici pro každého, kdo bude mít zájem v daném místě uspořádat kulturní či sportovní akci. Před zneužitím je chráněno zámkem, od něhož si lze klíče vyzvednout na radnici městské části. Organizátor platí jen spotřebovanou elektrickou energii. Věřím, že tato nabídka povzbudí pořadatele k uspořádání dalších akcí, které dále pomohou oživit městskou část a nabídnou další vyžití pro naše občany,“ popisuje Petr Kunc.

Zřízení jednoho přípojného místa stálo asi 35 tisíc korun. Dohromady tak za všechny městská část zaplatila zhruba 140 tisíc.

Andrea Smolková, krajská manažerka TOP 09 JMK

V Brně dne 26. června 2017

Štítky
Osobnosti: Petr Kunc
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme