Novotný: V Letovicích se podařilo zajistit úspory na energiích

7. 7. 2023

V LEtovicích sázíme na úspory v energetice. Po celém městě se nyní mění světla veřejného osvětlení za LEDková s příkonem, který umožňuje až pětinovou spotřebu. Z celkových 1000 světel bude tak téměř do měsíce vyměněno 800 kusů. Obdrželi jsme dotaci 4 miliony na tuto etapu a díky tomu je pro nás celá výměna velmi ekonomická. Roční platby za elektřinu byly i tři miliony korun a tady tak čekáme značnou úsporu.

A s tím souvisí i další novinka. Podařilo se nám na burze vysoutěžit plyn i elektřinu pro město a jeho příspěvkovky. Počítáme tady s úsporou milionu korun ročně. 

Nerad bych to zakřikl, ale další dobrou zprávou je velký zájem o naši průmyslovou zónu u letiště. To by v dalších několika letech mohlo znamenat nezanedbatelné množství pracovních příležitostí. Momentálně máme přihlášeny čtyři zájemce o víc jak 50 tisíc metrů čtverečních. Nemalé peníze, které utržíme z prodeje budou sloužit občanské vybavenosti. Přihlašují se i první zájemci o koupi pozemků pro výstavbu rodinných domů v lokalitě Komenského. Ostatní stavby jako je rekonstrukce náměstí a oprava ZUŠ probíhají dle harmonogramu.

Rád bych vás pozval na akce pořádané přes prázdniny, ať už jde o oslavu 90 let koupaliště, Festival 3+1 pořádaný na fabrice nebo Festival plný chutí pořádaný v zámeckém areálu 12. srpna. 

Petr Novotný, starosta Letovic

V Letovicích dne 7. července 2023

Štítky
Osobnosti: Petr Novotný
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme