Novotný: V Letovicích se nám daří spolupráce s krajem na výbornou

10. 10. 2023

V každém čísle letovického zprvodaje se snažím, abych mohl informovat o pozitivních věcech a jsem moc rád, že tak mohu učinit i nyní. Daří senám totiž víc než úspěšně spolupracovat s krajem na opravách silnic a jejích okolí. Při dokončování náměstí jsme se dohodli, že kraj opraví celou jejich silnici od mostu až za křižovatku k Albertu. Dál se bude navazovat silnicí do Chlumu, kde město zafinancuje opravu točny plus opravíme společnými silami silnici na ul. Jevíčská. Za skvělou spolupráci patří velký dík náměstkovi hejtmana, panu Jiřímu Crhovi.

Na zářijovém zastupitelstvu byly schváleny smlouvy o prodeji pozemků v naší průmyslové zóně. Ze 7 hektraů jsme již prodali přes 5 hektarů a v současné době máme zájemce i o celý zbytek. Ačkoli v Letovicích máme průmyslové zóny již velmi dlouho, jsou v rukou soukromých majitelů a nic se na nich nestaví - bohužel již několik desetiletí. Udělali jsme průmyslovou zónu v majetku města a aktuálně prodáváme za dvojnásobek toho, co byl uskutečněný jediný rpodej mezi soukromými vlastníky. Město tím získá velmi mnoho. Nejen, že hned na začátku budeme mít velké množství peněz pro občanské vybavení, ale ten následný efekt zaměstnanosti v místě bude velkým bonusem. 

Stejně tak se nám velmi daří prodej parcel pro rodinné domky v lokalitě Komenského. Spousta lidí si uvědomuje výhodnost této lokality, která je hned u školy, školky, parku a sportovního areálu. Počítáme s tím, že mezi bytovkami a nově vznikajícími rodinnými domky vybudujeme ještě park. 

Pravidelně se jako vedení města setkáváme s městskou a státní policií. Poslední novinkou je to, že jsme se domluvili na konání akce, kde budou představeny složky integrovaného záchranného systému. Budete se zde moci přesvědčit např. o vlivu reflexních prvků na viditelnost. Zároveň bude možné si nějaký, se znakem města, odnést a využít ho pro bezpečnost svoji vlastní. Akce není určena jen pro děti, ale především pro dospělé a počítáme s ní v termínu 26. října. 

V říjnu bude také na náměstí vysazeno dalších 13 stromů. Na čtyřech plochách před radnicí bude instalován travní koberec, počítáme také s výsadbou cibulovin a keřů - vše podle návrhu zahradní architektky. A díky dotaci na elektronickou úřední desku ji budou moci občané využívat již brzy přímo na náměstí, kde tak bude přehledně viditelné vše důležité na jednom místě. 

Petr Novotný/TOP 09, starosta města Letovice

V Letovicích dne 30. září 2023

Štítky
Osobnosti: Petr Novotný
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme