Budoucnost parkovacích domů v Českých Budějovicích

2. 2. 2024
Jaká je současnost a budoucnost parkovacích domů v krajském městě? Na tuto otázku má odpověď náměstek primátorky Tomáš Bouzek (TOP 09). 
‚‚Kapacita nového parkovacího domu Stromovka vychází z možné využitelnosti daného území. Zároveň vychází z územního plánu a respektuje rozhodnutí odboru životního prostředí. Původně se počítalo s kapacitou větší. V současné době vedení města řeší nedostatek parkovacích míst na sídlištích. O vybudování parkovacího domu usiluje také na sídlišti Máj, kde by měl vzniknout u konečné zastávky MHD. Aktuálně probíhají přípravné práce pro zadání projektové dokumentace. Vznik dalších parkovacích domů bude plánován v delším časovém horizontu s ohledem na dostupné investiční prostředky. Směrem na sever připadá v úvahu lokalita ulice Generála Píky jako rozšíření záchytného parkoviště Jírovcova, na jihu města například lokalita v Mladém."
Doprava a parkování v budějovickém centru i jeho okolí je závažný problém, který trápí řadu z nás. Je skvělé, že máme v TOP 09 lidi, jako je Tomáš, kteří zastávají jasný názor, jak tento problém vyřešit a odlehčit kapacitu automobilů v samotném srdci města.

Eva Marečková

Štítky
Osobnosti: Tomáš Bouzek
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme