Známé osobnosti mezi podporovateli

Podporuje nás řada známých a úspěšných osobností veřejného života...

Jana Plodková
herečka
Čestnost, důvěra, lidskost, motivace... slova, která provázejí kteroukoliv dobu. Někdy více, někdy stojí v pozadí. Věřím, že s Karlem Schwarzenbergem budou tato slova minimálně v popředí. Už během prezidentských voleb prokázal, že se s přehledem obejde bez špíny, korupce, lží i drbů a prohru dokáže ustát s noblesou. A především, ví, kam jde!
Milan Markovič
herec a moderátor
Mojím hlasom sa nijaká volebná komisia v ČR zaoberať nebude, lebo ako obvykle, nazerám k vám spoza plota. Ale výhľad mám dobrý, to mi verte. Sledujem, že Česi sú ako vždy národ bystrý, vtipný a rozumný a že mnohí chápu tieto voľby ako možnosť na reparát za voľby prezidentské. Nikdy nie je neskoro.
Zdeněk Lukeš
architekt a vysokoškolský pedagog
V těchto volbách dám jako volič pravého středu svůj hlas Karlu Schwarzenbergovi a straně TOP 09, jiná varianta tu dle mého názoru momentálně není.
Václav Marhoul
scénárista, režisér a herec
Považuji se za pravicového liberálního voliče. Za člověka, kterému se nechce zlomit nad vším hůl, nechat politiku plavat, o nic se nezajímat.
Považuji se za voliče, který má každé čtyři roky problém. Problém, který řeší mnoho jiných, kteří jsou nadaní zdravým rozumem a snahou řešit rovnici, která má mnoho morálních proměnných. Těmi proměnnými, které zásadně ztěžují výsledek je u TOP 09 nedostatek solidarity, empatie, podíl na zvyšování daní, podíl na neschopnosti docílit efektivního řízení státu a lpění na jednom z vůbec nejhorších principiálních nešvarů "levičácké" ekonomiky, kterým je centrální přerozdělování veřejných prostředků. Toto přerozdělování doslova všechny staví do role prosebníků, do role nesvéprávných občanů, do role chudáků. Lpění na přerozdělování je jednou z příčin, které dusí vývoj hrdé, uvědomělé a o veřejné dění zajímající se občanské společnosti. Tedy toho tak potřebného elementu, který by měl na opačném konci váhy vyvažovat tolikrát projevovanou zpupnost a aroganci politických stran, které se svými zásadami, a v neposlední řadě hlavně s voliči, zacházejí v průběhu samotného volebního období jak s kusem hadru. Tolikrát skloňovaný problém korupce pak není příčinou, je jen vyhovujícím důsledkem neschopnosti. A to buď té skutečné, nebo předstírané. Nicméně ona úvaha, ona volební rovnice má samozřejmě i své konstanty. Jednou z nich je kupříkladu názorový postulát, že politika vyžaduje ty nejlepší lidi a není na ní nic, co by ty nejlepší lidi přitahovalo. To je mínusová konstanta. Tu plusovou v mých očích reprezentuje Karel Schwarzenberg. Nejsem slepý ani hluchý. Nejsem netečný k jeho chybám a přešlapům. Přesto jsem přesvědčený o tom, že je to člověk s vysoce vyvinutým morálním standardem, člověk který není technologem moci a ani se jí neopíjí. Pro mě je to stále člověk, který vstoupil do reálné politiky ne proto, aby jí zneužíval pro své cíle a ambice, ale proto, aby naplnil její nejvyšší poslání, tedy co nejlépe, i jako kníže, sloužit. Pan Kalousek má kliku. Budu volit Karla Schwarzenberga. Tím pádem i kandidátku TOP 09. Jen k ní nepřistoupím laxně. Budu se snažit dopředu najít ty, kteří tam nepatří.
Kateřina Černá
filmová producentka
Jako středopravicový volič jsem se rozhodla volit TOP 09 v čele s Karlem Schwarzenbergem. Tento subjekt a osoba KS jsou pro mě garantem zachování parlamentní demokracie a setrvání v rodině civilizovaných evropských zemí. A to je pro mě v těchto volbách, plných populistické rétoriky, nesmyslných slibů a mnoha lží ze strany jiných politických subjektů, jako jsou např. Babišovo ANO, Okamurův Úsvit a Zemanova SPOZ, nejdůležitější.
Jenny Nowak
spisovatelka
V nesvobodě a bezpráví jsem prožila dost dlouhou dobu. Děkuji, stačilo. A nehodlám ani nikam emigrovat. Mně se líbí u nás doma. A tak jdu s těmi, kterým věřím, s těmi, kteří chtějí svobodu a právo.
Alena Činčerová
režisérka
Miloš Forman jednou řekl, že on v Americe volí takového senátora, že by byl ochoten mu dát i klíče od svého bytu.
Já bych svoje klíče dala panu Schwarzenbergovi. A s radostí...
Adéla Sirotková
režisérka
Auto nelze řídit bez pohledu do zpětného zrcátka. Tak je to i s naší minulostí. Jsem zodpovědná řidička (volička) a říkám:
“Nepojedu na červenou!
Nepojedu na oranžovou!
Měla bych jet na zelenou...
ANO? Říkám: NE!“.
Jedu v tom s Karlem!
Podporuji pana Karla Schwazenberga a TOP 09 ve volbách.
PS. Modrá je dobrá, ale na semaforu už není...
Pavel Jandourek
režisér
Přesně polovinu života jsem prožil v totalitě. Hned jak mně začal rozum brát, tak jsem začal snít, a když už to trochu šlo, také bojovat za demokracii. A pak se to stalo.
Ale dovedu si představit, co se také mohlo stát v tom šíleném minulém století, kdyby si v Anglii, Americe nebo jiných tradičních demokraciích v dobách válek, ekonomických krizí, politických skandálů, nebo třeba milostných afér jejich politiků zvolili tamní občané do vlády populisty, autoritáře, skryté prospěcháře nebo jiné kuriozity, které teď hrozí nám.
Nestalo se, a proto můžu jít letos opětně ke svobodným volbám. Vím, že to není samozřejmost. Boj za demokracii nikdy nekončí.
Jsem demokrat a volit půjdu. Nebojím se možného vítězství Sociální demokracie, nebojím se ani dočasné prohry ODS, ať se vrátí na politickou scénu křesťanské a ostatní tradiční demokratické strany. Bojím se všech těch ostatních...
A jako vždy budu volit podle mého názoru nejslušnější lidi, letos budu volit TOP 09 s Karlem Schwazenbergem v čele.
Jan Vodňanský
spisovatel, herec a zpěvák
Proč půjdu k volbám a proč jsem se rozhodl dát svuj hlas TOPce? Osobnost Karla Schwarzenberga je celou svojí životní historií, osobnostní integritou i mezinárodním respektem zárukou toho, že jím vedená strana TOP 09 může být světlem naděje na konci ponurého tunelu naší současné politické scény.
Jan Hřebejk
režisér
K volbám určitě půjdu, nejsem znechucený ani zklamaný. Karla Schwarzenberga podporuji, protože si ho už dlouho vážím, mám rád jeho smysl pro humor, a jeho angažmá v české politice od něj chápu jako svým způsobem oběť. A také je v tom pro mě jistá kontinuita s érou Václava Havla.
Vojta Efler a Iva Lecká
moderátoři
Jít volit je možnost dát najevo svůj názor. My volit jdeme, protože se za ten náš nestydíme a chceme, aby byl slyšet. Věříme v konzervativní hodnoty a uznáváme odpovědnost za své činy. Víme, že aby bylo lépe, je třeba zatnout zuby a začít makat. Vážíme si svobody. A máme rádi Karla. Proto volíme TOP 09.
Michal Ambrož
hudebník
V poslaneckých volbách budu, stejně jako v prezidentských, volit karla Schwarzenberga, protože je pro mě zárukou a hrází proti nedemokratickým silám v čele se současným prezidentem Zemanem. TOP09 jsem volil i v minulých volbách a mé názory se nemění.
 <  1 2 3 4 5

Jak finančně podpořit TOP 09?

Stačí vyplnit jednoduchý formulář na top09.cz/zapojte-se/financni-podpora/.

Stáhněte si originální zvonění...

TOP 09 Facebook Twitter YouTube G+ Instagram

CELOSTÁTNÍ KANCELÁŘ TOP 09