Známé osobnosti mezi podporovateli

Podporuje nás řada známých a úspěšných osobností veřejného života...

Otakar Jiránek
zakladatel a ředitel ekocentra Country Life
Já budu volit toho, kdo se staví zodpovědně k téhle zemi. A nejenom k té naší zemi, ale celkově k planetě. To znamená, kdo se zajímá o životní prostředí, o zdraví tělesné, duševní, duchovní a sociální. A cítím, že v tomhle je spojení LES a TOP 09 správná volba.
Milena Vicenová
diplomatka, veterinární lékařka, redaktorka
Já rozhodně budu volit stranu, která jednoznačně podporuje členství České republiky v Evropské unii, nevyhlašuje žádná referenda a nechce ani odejít z NATO. Chci, aby moje děti mohly cestovat volně po Evropě. Chci, aby mohly využívat programu Erasmus. Chci, aby moje vnoučata získávala spoustu zkušeností v celé Evropě.
Daniel Pitek
lesník a soukromý zemědělec
Jsem šťastný člověk, protože žiju ve svobodné zemi. Svoboda a životní prostředí jsou dvě hodnoty, které si nesmíme nechat vzít. A proto budu volit TOP 09 a LES, protože jsou pro mě zárukou, že tyto hodnoty budou hájit a z tohoto směru neuhnou.
Jiří P. Kříž
divadelní a literární kritik
Náš největší problém v současnosti je pohodlnost a přestrašenost. To nás provází desetiletími, pak stačí, aby se jedna hlava státu někde uřekla, že tady viděla nebo že slyšela, že je tu islamista, všichni se z toho roztřeseme. TOPka je pro mě strana, která se nebojí. Čili, když se zbavíme strachu, nebudeme muset mít strach ani z budoucnosti.
Jiřina Šiklová
socioložka a publicistka
Tyto volby jsou důležité, i když se tu nejedná o nějaký státní převrat, ale jde o to, aby se nedostaly do vedení strany, které by byly proti Evropské unii. Už jednou se nám stalo, že naši představitelé kdysi odmítli Marshallův plán, a pak jsme skončili na čtyřicet let ve vřelém objetí Sovětského svazu. Dneska jde o něco podobného. Proto já podporuju jak TOP 09, tak prostě Olgu Sommerovou, samozřejmě i další strany, které jsou pro Evropskou unii. To je můj názor, tak to tak berte.
Adam Mišík
zpěvák
Myslím si, že by bylo dobré mít v politice lidi, kteří tam nějakým způsobem jdou za účelem pomáhat. A není to poprvé, co pomáhají. Třeba pan doktor Holubář pomáhá každý den lidem v ordinaci. Pokud chcete někoho, komu záleží na lidech, tak si myslím, že byste měli volit číslo 8.
Vlastimil Ježek
novinář, publicista a manažer
Letité působení Jiřího Růžičky na prestižním gymnáziu Jana Keplera je tou nejlepší vstupenkou do Senátu, který byl od začátku koncipován jako parlamentní komora úspěšných osobností. Růžička má co nabídnout profesně (školství, sport, podpora volnočasových aktivit…) i lidsky. Je důvěryhodným, nezávislým a nám všem prospěšným příštím – doufejme – senátorem.
Roman Vaněk
majitel Pražského kulinářského institutu
V Praze 6 jedině Jirku Růžičku!
Břetislav Rychlík
režisér
Česká politika potřebuje okysličit. Příliš dlouho a příliš stejně (či hůře a hůře) v ní cirkulují stejní lidé, stejné myšlenky a stejné činy. Jiřího Čáslavku považuju za dobrou šanci pro okysličení politiky. Je hodnotově pevně ukotven, má patřičné vzdělání, rozhled i energii. Jako hostující Východočech bych mu dal svůj hlas.
Jiří Stránský
spisovatel, scénárista
Pamatuju si Jiřího Růžičku z dob, kdy nám tady nebylo dobře… A hlavně si pamatuju jeho pevné názory a postoje. A taky to, že pevné názory a postoje měl a má i jako ředitel Keplerky! Takových, na které se dá spolehnout, moc není, i proto si přeju, aby byl senátorem za čtvrť, v níž jsem prožil většinu života.
Petr Kolář
bývalý velvyslanec ČR v Irsku, USA a Rusku
Proč podporuju pana ředitele Růžičku na jeho cestě do Senátu? Protože je to zralá, hodnotově vytříbená a lidsky ryzí osobnost. Celým svým dosavadním životem prokázal, že jeho zvolení prospěje nejen Praze 6, kde dlouhodobě působí a vzdělává a vychovává generace mladých lidí, ale celé naší zemi. Senát spolurozhoduje o tom, jaká bude kvalita naší demokracie a kam naše země patří a má směřovat. V tom má pan Růžička jasno. Patříme na Západ, neměníme kurz a musíme si jej ubránit. Potřebovali bychom mnohem víc takových osobností. Nejen v Senátu…
Jiří Suchý
divadelník, hudebník, textař, básník, skladatel
Pokud zde mám vydat svědectví o panu Jiřím Růžičkovi, učiním to ochotně a rád. Znám ho už hezkých pár let a tak vím, že jako ředitel gymnázia byl vždy tím pravým mužem na správném místě. Neušla mi jeho cílevědomost, pracovitost a čestné jednání. Myslím, že právě v politice je těchto vlastností zapotřebí. Přeji mu úspěšné putování na cestě, kterou si vyvolil.

Foto: Autor: che(Prosím uvádět jako „Petr Novák, Wikipedie“, pokud toto užijete mimo projekty Wikimedia.) – che, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=8328921
Imrich Bugár
mistr světa, mistr Evropy, olympijský medailista v hodu diskem
O Jiřím Růžičkovi:
Nerad mluvím, nerad píšu, ale za svým si stojím! A tak říkám, že Růža je nejlepší kandidát na senátora, jakého si na Praze 6 umím představit!

Foto: David Sedlecký – Vlastní dílo, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=28862971
Michael Žantovský
překladatel z angličtiny, tlumočník, psycholog, publicista, spisovatel
Budoucnost téhle země je ve vzdělání a Jiří Růžička je jedním z našich nejúspěšnějších pedagogů. V Senátu proto může přispět k osvětě celého národa i některých svých kolegů…
Lukáš Pollert
olympijský vítěz
O Jiřím Růžičkovi:
Jako tělocvikář Růža dobře věděl, jak důležitá je tělesná schránka člověka. Jako češtinář si uvědomoval důležitost ducha a nakonec jako senátor přidá i moudrost!
Martin Hilský
profesor anglické literatury
Jako dlouholetý občan Prahy 6 podporuji kandidaturu Jiřího Růžičky do Senátu ČR. Nejen jako ředitel excelentního Keplerova gymnázia, ale celou svou rozmanitou dosavadní činnost zaručuje, že může hodně dobrého vykonat nejen pro naše školství a vzdělanost. Zdravím a přeju úspěch.
Karel Smyczek
režisér, scénárista, herec
O Jiřím Růžičkovi:
"Můj milý a veeelmi respektovaný pane Jiří,
bez jakýchkoli zbytečných řečí si dovolím citaci: Jsme jedné krve - ty i já. Můj argument pro Vaši podporu je prostý. Senát, často opovrhovaný, by měli tvořit právě lidé, kterým na nějaké politické kariéře vůbec nezáleží. Nejdou si tam sednout pro přilepšení k důchodu (jak to mnozí mohou vnímat), ale je za nimi kus nezpochybnitelně úspěšné práce. Mají zkušenosti a rozhled. A to tyto kandidáty opravňuje k tomu, aby mne zastupovali. PS. Nepochybuji o tom, že budete sedět v tom Senátu, ale obávám se, že teprve potom zjistíte, co je to za bordel... zlaté školství!"
Moc zdraví a drží palce - Karel Smyczek
Antonín Pařízek
porodník, gynekolog
Umíme vypiplat předčasně narozené dítě, zachránit pro život holčičku, která se narodí a váží 750 gramů, ale stejně toho ještě hodně nevíme. Ale že pan ředitel Růžička patří do Senátu, vím naprosto jistě!
Božena Jirků
ředitelka Nadace CHARTY 77, ředitelka Konta Bariéry
Chtěla bych, aby nás, lidi, kteří bydlíme na Praze 6 a tedy i mě, zastupoval v Senátu férový chlap, férový senátor. Proto podporuji Jiřího Růžičku.
Josef Rakoncaj
horolezec, pokořil několik osmitisícovek
Jako horolezec vím, co přináší za těžkosti vystoupit na vrchol. Je to hlavně stoprocentní nasazení a využití veškerých zkušeností z minula. Fandím Petru Hromádkovi, který se rozhodl jít do politiky. Nezůstává jenom u slov, ale promítá to do reality.

Jak finančně podpořit TOP 09?

Stačí vyplnit jednoduchý formulář na top09.cz/zapojte-se/financni-podpora/.

Stáhněte si originální zvonění...

TOP 09 Facebook Twitter YouTube G+ Instagram

CELOSTÁTNÍ KANCELÁŘ TOP 09