Zdeněk Chmelík

lídr TOP 09 v Libereckém kraji, majitel výrobní firmy, zastupitel města Liberec

Zdeněk Chmelík (46 let) je členem TOP 09. Je majitelem a technickým ředitelem rodinné firmy, do jejíhož chodu se zapojil hned po maturitě na Střední průmyslové škole strojní a elektrotechnické. Do politiky vstoupil v roce 2010 pod hlavičkou nově vzniklé TOP 09. Od roku 2018 je zastupitelem Liberce, kde působí ve výboru pro životní prostředí a rozvoj města, je také aktivním členem dozorčí rady TSML. Jeho cílem je do politiky vnést pragmatický přístup k řešení problémů podle hesla „Chcete-li, aby se věci kolem vás zlepšily, musíte se o to sami přičinit.“

Zdeněk Chmelík společně se ženou vychovává dva syny, s nimiž ve volném čase rád vyráží na vodu nebo pod stan. Vodáctví a turistika ho provázejí od dětství. Je členem spolku Nisamarathon, který každoročně pořádá vodácko-běžecké závody korytem řeky Nisy z Proseče do Trojzemí u Hrádku nad Nisou.

„Tradice, zodpovědnost a prosperita jsou hodnotami, které se snažím v politice prosazovat. Jsem podnikatel a politik, nesu tedy dvě nejhůře vnímané nálepky. Přál bych si, aby podnikatelé byli vnímáni jako tahouni, kteří umožňují naší společnosti růst a zároveň pomocí přerozdělování pomáhají těm, kteří to potřebují. A jako politik si přeji, aby lidé dokázali ocenit dobrou práci a nenechali se ovlivňovat tendenčními mediálními výstupy. V politice jde o výsledky, ne o emoce,“ vzkazuje voličům Zdeněk Chmelík.