Vlastimil Válek

lídr v Jihomoravském kraji

Lékař Vlastimil Válek (57), který vede kandidátku TOP 09 v Jihomoravském kraji, se kromě práce přednosty na radiologické klinice brněnské fakultní nemocnice věnuje také problémům Brna. Je totiž za TOP 09 zastupitelem městské části Brno-Líšeň. Mezi jeho zájmy patří cimbálová muzika, sborový zpěv, literatura a české umění. Je ženatý a má 4 děti.

Narodil se v Brně (1960), dětství strávil v Poštorné a v Břeclavi, kde vystudoval gymnázium. Poté pokračoval ve studiu Lékařské fakulty Masarykovy University v Brně, kde žije dodnes.

V roce 1985 nastoupil jako lékař do Fakultní nemocnice Brno, kde dnes vede Kliniku radiologie a nukleární medicíny. Od roku 1993 učí na brněnské lékařské fakultě. Věnuje se zde výzkumu a výuce budoucích lékařů, dnes v pozici profesora radiologie. Jako lékař se zaměřil na diagnostiku a léčbu v oblasti nádorů břicha, sám je průkopníkem některých metod. Publikuje ve významných českých i zahraničních zdravotnických časopisech a pravidelně přednáší na prestižních zahraničních kongresech a univerzitách.

Od roku 2012 je náměstkem ředitele Fakultní nemocnice Brno pro společné vyšetřovací a léčebné složky. Je předsedou České radiologické společnosti a stojí také v čele Akademického senátu Lékařské fakulty Masarykovy univerzity v Brně.

Do politiky vstoupil v roce 2010, kdy se v městské části Brno-Líšeň stal zastupitelem za TOP 09. V letech 2012 a 2016 byl i jihomoravským krajským zastupitelem.

Vedle lékařské profese se věnuje pomoci zrakově postiženým – pravidelně spoluorganizuje Běhy radiologů pro Světlušku. Žákům základních škol přibližuje medicínu a studium na Masarykově universitě prostřednictvím projektu „Stojí za to se učit“. Působil v mezinárodní organizaci Červený kříž, po roce 1989 byl ještě jako mladý lékař krátce republikovým místopředsedou této organizace.

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme