Pavel Klíma

lídr v Jihočeském kraji

Ředitel školy Pavel Klíma (46), který je v čele kandidátky TOP 09 v Jihočeském kraji, vede patnáctým rokem Základní školu a Mateřskou školu v Malšicích. Aktivní výtvarník se intenzivně věnuje rovněž rozvoji hospicové péče. Zastupitel Malšic a místopředseda krajské TOP 09 loni kandidoval do Senátu. Je ženatý a má tři děti.

Narodil se v roce 1971 v Táboře. Vystudoval učitelství českého jazyka a výtvarné výchovy na Pedagogické fakultě Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích, poté sedm let učil na základní škole v Táboře. Od roku 2003 pracuje v nedalekých Malšicích jako ředitel místní základní a mateřské školy.

Jako aktivní výtvarník připravil několik dobročinných aukcí uměleckých děl na podporu Domácího hospice Jordán v Táboře a působí také jako kurátor Galerie Malšice.

V komunální politice působí od roku 2006, kdy se stal členem malšického zastupitelstva, znovu úspěšně kandidoval také v komunálních volbách v roce 2014, kdy získal nejvyšší počet preferenčních hlasů.

Členem TOP 09 je od roku 2014 a od června 2015 je místopředsedou jihočeského krajského výboru TOP 09. Opakovaně byl zvolen předsedou regionálního výboru TOP 09 Tábor.

V roce 2016 kandidoval do Senátu a současně do krajského zastupitelstva, kam byl zvolen druhým nejvyšším počtem hlasů. Jako krajský zastupitel se ujal funkce předsedy výboru Pro výchovu, vzdělávání a zaměstnanost.

Pavel Klíma je ženatý a má tři děti.

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme