Marek Ženíšek

lídr v Plzeňském kraji

Poslanec Marek Ženíšek (38), který vede kandidátku TOP 09 v Plzeňském kraji, je také politolog a pedagog. První místopředseda TOP 09 a expert strany na zahraniční politiku stále přednáší na Filozofické fakultě Západočeské univerzity. Mezi jeho zájmy patří četba, sport a cestování. Je ženatý, má jedno dítě.

Rodilý Plzeňan (1978) vystudoval Filozofickou fakultu Západočeské univerzity v Plzni a Fakultu sociálních věd Karlovy univerzity v Praze. V roce 2006 získal doktorský titul v oboru politologie. Jako politolog se zabývá politikou z akademické i praktické stránky. Je expertem TOP 09 na zahraniční politiku a stále přednáší na Filozofické fakultě Západočeské univerzity.

Do politiky vstoupil v roce 2006, kdy se stal zastupitelem ve třetím městském obvodu města Plzeň. Od roku 2009 působil na ministerstvu spravedlnosti jako náměstek pro mezinárodní vztahy. Od začátku roku 2012 do srpna 2013 byl 1. náměstkem ministra zdravotnictví Leoše Hegera. Zde stál u zrodu projektu Reformy psychiatrie v ČR.

Od roku 2013 je za TOP 09 poslancem Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR. V červnu 2009 se stal členem Přípravného výboru TOP 09. Na celostátním ustavujícím sněmu strany v listopadu 2009 byl zvolen místopředsedou TOP 09. Tuto funkci podruhé obhájil v roce 2013. Na celostátním sněmu TOP 09 v roce 2015 byl zvolen 1. místopředsedou TOP 09.

Marek Ženíšek je ženatý a má jednoho syna.

Ženíšek: Chceme popořit rozvoj venkova
4. 10. 2017

Ženíšek: Chceme popořit rozvoj venkova

"Náš venkov potřebuje podporu lokálních pracovních míst a práce z domoa, dostupné vzdělání, vysokorychlostní internet a kvalitní dopravní spojení," říká Marek Ženíšek.

Celý článek
Ženíšek: Kvalitní výzkum a investice pro vytváření pracovních míst
27. 9. 2017

Ženíšek: Kvalitní výzkum a investice pro vytváření pracovních míst

,,Kvalitní věda a výzkum společně s investicemi s přidanou hodnotou mohou pomoci vyřešit problémy s rostoucím počtem  levných montoven a skladů," říká Marek Ženíšek.

Celý článek
TOP 09 nabízí voličům vzdělané a mladé osobnosti s vizí
5. 9. 2017

TOP 09 nabízí voličům vzdělané a mladé osobnosti s vizí

Vzdělání jako klíč k demokratické a svobodné společnosti v Evropské unii. Krédo TOP 09 v Plzeňském kraji naplňuje strana také nabídkou kandidátů pro říjnové volby do Poslanecké sněmovny. 

Celý článek
TOP 09 nabízí promyšlenou vizi vývoje země
17. 8. 2017

TOP 09 nabízí promyšlenou vizi vývoje země

Zanechat potomkům prosperující zdravou zemi, kde panuje svoboda spolu se sociální odpovědností, chtějí poslanečtí kandidáti TOP 09 v Plzeňském kraji. Opírají se přitom o zkušenosti z celostátní i komunální politiky a o kvalitní zázemí v regionálních zastupitelstvech. Lídrem krajské kandidátky TOP 09 je první místopředseda strany poslanec Marek Ženíšek. Vedle členů TOP 09 jsou na ní také zástupci Koruny České, Konzervativní strany a Klubu angažovaných nestraníků.

Celý článek
Marek Ženíšek lídrem kandidátky do Poslanecké sněmovny
10. 7. 2017

Marek Ženíšek lídrem kandidátky do Poslanecké sněmovny

TOP 09 dnes představila své volební lídry v jednotlivých krajích. Kandidátku TOP 09 v Plzeňském kraji povede poslanec Marek Ženíšek (38). První místopředseda TOP 09 a expert strany na zahraniční politiku jako politolog a pedagog také stále přednáší na Filozofické fakultě Západočeské univerzity v Plzni.

Celý článek
TOP 09 odstartovala kampaň, ze svých hodnot
30. 5. 2017

TOP 09 odstartovala kampaň, ze svých hodnot "neuhne"

TOP 09 dnes představila svůj volební program a zahájila kampaň před podzimními sněmovními volbami. Voličům nabízí jasný postoj, o který se můžou opřít. Do kampaně jde proto se sloganem - "Neuhneme". 

Celý článek
1 2
Články 11 - 20 z 16
Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme