Josef Mladý

lídr na Vysočině

Podnikatel Josef Mladý (40), který vede kandidátku TOP 09 na Vysočině, zná jako rodák z Vysočiny problémy kraje a aktuálně se soustředí na rozvoj agroturistiky. Během předchozích dvanácti let vybudoval z firmy o jednom člověku dobře prosperující výrobní závod s více než 50 zaměstnanci. Před okázalými gesty upřednostňuje používání zdravého selského rozumu. Člen krajského výboru TOP 09 se ve volném čase věnuje ochotnickému divadlu, které sám založil. Je ženatý, má dvě děti.

Narodil se v roce 1977 v Mostištích u Velkého Meziříčí, vyrůstal v nedaleké vísce Tasově, rodišti a působišti básníka a kněze Jakuba Demla. Po skončení základní školy absolvoval hotelovou školu ve Velkém Meziříčí, obor management cestovního ruchu. V cizině se účastnil různých vzdělávacích programů, například Kaplan International Colleges v Irsku nebo European School of English na Maltě. V letech 2013-2014 studoval na renomované škole AVT Business School v Kodani a studium zakončil zkouškou Certificate in Applied Management - Developing as a leader.

V zahraničí získával také pracovní zkušenosti a začátkem roku 2005 založil firmu na výrobu speciálních skříňových přívěsů a mobilních kontejnerů. Společně s dánským zahraničním partnerem navýšili výrobní kapacitu, postavili novou výrobní halu a firma EUROWAGON dnes zaměstnává 60 lidí. V roce 2017 se rozhodl pro životní změnu, svůj podíl v prosperující firmě prodal a pustil se do podnikání v agroturistice.

Politicky se začal angažovat v roce 2010, kdy vstoupil do TOP 09 a spoluzaložil místní organizaci ve Velkém Meziříčí, jejíž je předsedou. Kromě toho se intenzivně věnuje ochotnickému divadlu. V Tasově založil soubor Tastyjátr, jehož je hercem i režisérem.

Josef Mladý je ženatý a má dvě dcery.