Bc. František Gábor

Kandidát na hejtmana Libereckého kraje

Válečný veterán, účastník operací Pouštní bouře a Pouštní štít v první válce v zálivu 1990-1991, bývalý liberecký chemik, dlouholetý významný člen Československé obce legionářské, liberecký zastupitel, ředitel společnosti.

Osobní údaje

Datum narození: 24. 04. 1970, Stav: ženatý

Vzdělání

2005 - 2008 Bakalářský studijní program VŠB-TU Ostrava, Fakulta hornicko-geologická, Obor - Využívání zdrojů stavebních nerostných surovin

1984 - 1988 Vojenská stredná odborná škola, Žilina, ukončeno maturitní zkouškou, Obor – Chemická technologia, Zaměření - vojenská chemia

Pracovní zkušenosti

Od 2008 Ředitel - člen představenstva akciové společnosti Navazon a.s.

Od 2007 do 2013 Sekretář Československé obce legionářské (zajištění chodu občanského sdružení s téměř 4500 členy, tvorba základních dokumentů a směrnic, příprava a realizace dotačních projektů ministerstva financí, ministerstva zahraničních věcí, ministerstva obrany, příprava projektu ujednocení ústroje)

2004 Liberecký Kraj - Radní pro regionální rozvoj (koncepční příprava kraje a jeho příspěvkových organizací na předkládání projektů do Společného regionálního operačního programu, dohled nad tvorbou Programu rozvoje Libereckého kraje, podíl při přípravě kraje na vstup ČR do Evropské unie, první prezentace Libereckého kraje v Bruselu)

1993 – 2004 Společnost MET. CHEM. spol. s. r. o., Liberec – technický pracovník, náměstek ředitele (spolumajitel) (Předmět činnosti společnosti - likvidace nebezpečného odpadu, práce v nedýchatelném a zdraví škodlivém prostředí, likvidace starých ekologických zátěží např. Spolana Neratovice, Rakona Rakovník, Narex Česká Lípa; přímá účast v projektech vývoje a prodeje ochranných prostředků v oblasti protichemické ochrany; příprava a realizace obchodních aktivit v zahraničí, zajištění účasti společnosti na veletrzích v České republice, Francii, Spojených arabských emirátech a Bulharsku)

1990 – 1991 Působení v protichemickém praporu nasazeném v I. válce v zálivu v oblasti Saudské Arábie a Kuvajtu (Pouštní štít a Pouštní bouře)

1988 – 1990 VÚ 3812 Liberec náčelník služby PHM (pohonných hmot a maziv, správce skladu NZ)

 

Znalost cizích jazyků: anglický jazyk – základní znalost, ruský jazyk – základní znalost

Znalost práce na PC: Uživatelská znalost práce na PC (MS Windows, MS Word, MS Excel, MS Outlook)

 

Ostatní znalosti: 2001 - RAPID kurz obsluhy biologického detektoru u společnosti IDAHO Technology Inc., Salt Lake City, USA

Řidičský průkaz sk. A1, B, C, T

Měli bychom si uvědomit, že bezpečí něco stojí
13. 4. 2016

Měli bychom si uvědomit, že bezpečí něco stojí

Gábor (TOP 09): Možná by nás mělo zajímat jak si konkrétně někteří naši politici představují neprodyšné uzavření hranic. Nejde jen o předvolební kredit? Není to tak dávno, co jsme se s radostí ostnatého drátu zbavili. Tak ho namotáme znovu a armáda bude opět hranice hlídat?

Celý článek
Topák, který vás překvapí. Propaguje národní hrdost a vyzývá Evropu, ať se učí od Izraele
18. 3. 2016

Topák, který vás překvapí. Propaguje národní hrdost a vyzývá Evropu, ať se učí od Izraele

Gábor (TOP 09): Evropa se začíná seznamovat s krizemi, které jsou pro ni nové. Izrael jsem uvedl jako stát, který je pod určitým bezpečnostním tlakem delší dobu. Jejich bezpečnostní složky mají standardizované postupy. Není nic jednoduššího než je v rámci kraje požádat o spolupráci. Myslím, že by nám vyšli vstříc.

Celý článek
Gábor: Máme dobře zaděláno na volby
17. 3. 2016

Gábor: Máme dobře zaděláno na volby

S úsměvem, lehkou nadsázkou, ale hlavně s jasnými cíli a silnými lidmi na kandidátce. Tak dnes do kampaně před podzimními volbami do krajských zastupitelstev odstartovala TOP 09 v Libereckém kraji. Lídrem je veterán operace Pouštní bouře, jeden z ‚libereckých chemiků‘ František Gábor. Záda mu kryjí poslanec Václav Horáček a turnovský zastupitel Jiří Mikula. 

Celý článek
Lídři TOP 09 přijeli na Liberecko podpořit mladé kandidáty
9. 3. 2016

Lídři TOP 09 přijeli na Liberecko podpořit mladé kandidáty

V pondělí přivítal v Libereckém kraji lídr kandidátky TOP 09 do krajských voleb František Gábor dva významné hráče české politiky, poslance Parlamentu ČR Markétu Adamovou a Marka Ženíška.

Celý článek
Diplomat USA ocenil veterána války v Zálivu
23. 2. 2016

Diplomat USA ocenil veterána války v Zálivu

V závěru minulého týdne se český válečný veterán František Gábor sešel v Liberci s 1. tajemníkem amerického velvyslanectví v Praze Alexanderem Barrassem. Diplomat přijel do Liberce českým veteránům poděkovat a také přislíbil pomoc. 

Celý článek
1 2 3
Články 21 - 30 z 25
Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme