Adolf Klepš

Kandidát do Senátu za obvod č. 39 - Trutnov

Adolf Klepš se narodil roku 1964. Od roku 1978 do roku 1982 studoval gymnázium ve Vrchlabí, které zakončil maturitní zkouškou. V 80. letech působil jako administrativní pracovník v Okresní správě spojů a v lednu roku 1991 započal svou kariéru v Horské službě České republiky, o.p.s. Zde působí již více než dvacet let. Začínal jako terénní pracovník záchranář, roku 2001 povýšil na náčelníka. Zde měl zodpovědnost za provoz a řízení oblasti Horské služby, za 200 záchranářů a mezi své úspěchy řadí projekty k prohloubení spolupráce se složkami Integrovaného záchranného systému formou společného výcviku, které vedly mimo jiné i ke zvyšování profesní kvalifikace záchranářů HS. Dále připravoval projekty příhraniční spolupráce s polskými záchrannými službami a projekty norem pro značení lyžařských tratí a turistické značení. Roku 2007 se stal předsedou Rady Horské služby, kde měl odpovědnost za celou dobrovolnou členskou základnu. Zde zavedl jednotný způsob řízení a vzdělávání a také dosáhl sjednocení předpisů a nařízení pro obě složky HS. V roce 2010 se stal zástupcem ředitele a roku 2014 byl dosazen jako člen správní rady.

Kandidát ODS Pavel Kána: Svoji podporu dávám Adolfu Klepšovi, KDU-ČSL: Podporujeme Adolfa Klepše!, Karel Schwarzenberg: Adolf Klepě je dlouholetý náčelník Horské služby Krkonoše. Je to člověk, který věnoval svůj život pomoci lidem. Jsem přesvědčen, že on je ten správný, aby Trutnov zastupoval v Senátu. Jen člověk, který se zasloužil o lidi, by měl býti senátorem., Ivan Adamec, starosta Trutnova: Volte Adolfa Klepše! Aleš Cabicar: Adolf je reprezentant nejenom TOP 09 a Starostů, ale rovněž v této době i ODS a KDU-ČSL jako standardních demokratických politických stran pracujících na základě standardních vnitropolitických mechanizmů a zejména majících programované vybavení. Kromě toho, že je to slušnej pracovitej chlap. PhDr. Tomáš Grulich, senátor za ODS v Praze 12: Vážený kolego, jako zástupce pravicové strany si dovoluji Vám vyslovit podporu ve II. kole senátních voleb. Přikládám text i foto. Obé si upravte dle Vašich preferencí. Těším se s Vámi na shledání v Senátu a držím palce.

Práce jako lavinový specialista znamenala také velikou míru zodpovědnosti spolu s širokou škálou vzdělávání v domácím i mezinárodním prostředí. Adolf Klepš má také více než desetileté zkušenosti jako vedoucí pracovník v oblasti provozních a organizačních funkcí. Sám o sobě říká, že mezi jeho silné stránky patří pečlivý přístup, spolehlivost, schopnost rychlého a nezávislého rozhodování a schopnost nést odpovědnost za svá rozhodnutí. „Z dob své sportovní kariéry, využívám hlavně potřebu sebemotivace a silné orientace na výsledek.“

Adolf Klepš slouží své páté volební období a aktivně působí v komunální politice jako zastupitel a radní města Špindlerův Mlýn. Je rozvedený a má tři děti. Mluví anglicky a pasivně ovládá ruský jazyk. Mezi jeho osobní zájmy patří sport, jako lyžování, horská cyklistika, in-line brusle a fitness TRX.

Rozhovory a komentáře

Podpora ostatních politických subjektů velký vliv neměla
22. 10. 2014

Podpora ostatních politických subjektů velký vliv neměla

Dalo se předpokládat, že hory se postaví za Adolfa Klepše a tak se stalo. Voličů je tu ale proti velkým městům podstatně méně, navíc rozdíly nebyly nijak velké. Atak to na vítězství nestačilo. 

Celý článek
Adolfa Klepše podpořil Karel Schwarzenberg
17. 10. 2014

Adolfa Klepše podpořil Karel Schwarzenberg

„Adolfa Klepše jsem přijel podpořit, protože je kandidátem naší strany a byl mi doporučen. Člověk, který zachraňuje lidské životy, má jistě morální kredit pro práci v Senátu,“ řekl předseda TOP 09 Karel Schwarzenberg. „Začínáme od nuly, může to být hodně napínavé... Musím říct, že mě překvapila podpora lidí, od nichž bych to nikdy nečekal. To mě samozřejmě těší,“ dodal kandidát TOP 09 do Senátu Adolf Klepš.

Celý článek
Karel Schwarzenberg včera zavítal do Trutnova
17. 10. 2014

Karel Schwarzenberg včera zavítal do Trutnova

Karel Schwarzenberg včera zavítal do Trutnova podpořit kandidáta do Senátu Adolfa Klepše. V trutnovské restauraci U Draka na něj čekali členové místní TOP 09,  podporovatelé i Mgr. Ivan Adamec, krajský šéf ODS a starosta Trutnova.Diskutovalo se o celostátní i místní politice.

Celý článek
Adolf Klepš má podporu ODS i KDU-ČSL
15. 10. 2014

Adolf Klepš má podporu ODS i KDU-ČSL

Kandidát do Senátu za TOP 09 a STAN Adolf Klepš, náčelník horské služby Krkonoše, se může opřít o podporu ODS i KDU-ČSL. 

Celý článek
Chci více peněz z daní pro region, říká Adolf Klepš
15. 10. 2014

Chci více peněz z daní pro region, říká Adolf Klepš

Rozhovor s kandidátem na senátora za Trutnovsko

Dvě osobnosti proti sobě stojí v bitvě o Senát i na Trutnovsku: krkonošský záchranář Adolf Klepš (TOP 09), který odpovídal na otázky MF Dnes – Hradecký kraj a Jiří Hlavatý (ANO 2011).

Celý článek
Adolf Klepš má podporu ODS i KDU-ČSL
13. 10. 2014

Adolf Klepš má podporu ODS i KDU-ČSL

Kandidát do Senátu Adolf Klepš, náčelník horské služby Krkonoše, se kromě podpory nominující TOP 09 a STAN může ve 2. kole volby opřít i podporu ODS a KDU-ČSL

Celý článek
Díky, začínáme od nuly, přijďte za týden znovu
13. 10. 2014

Díky, začínáme od nuly, přijďte za týden znovu

Stojím opět na startovní čáře a znovu Vás žádám o hlas, tentokrát v druhém kole senátních voleb.

Celý článek
 TOP 09: Prosíme voliče o podporu i ve druhém kole
12. 10. 2014

TOP 09: Prosíme voliče o podporu i ve druhém kole

TOP 09 děkuje svým voličům za důvěru, kterou projevili našim kandidátům v prvním kole senátních voleb. Dovoluje si požádat, aby voliči svoji důvěru potvrdili a podpořili svým hlasem ve druhém kole naše kandidáty, kteří byli úspěšní: Michaelu Vojtovou v obvodu Kladno, Ivo Jahelku v obvodu Pelhřimov, Adolfa Klepše v obvodu Trutnov i Martina Gregoru na Strakonicku.

Celý článek
Volba je Vaše právo - využijte ho!
10. 10. 2014

Volba je Vaše právo - využijte ho!

Dnes a zítra můžete rozhodnout o tom, kdo postoupí do druhého kola senátních voleb za Trutnovsko a Náchodsko. 

Celý článek
Co budu prosazovat
9. 10. 2014

Co budu prosazovat

dostupný sport pro všechny

Je mi líto, že stát v posledních dvaceti letech poskytuje mizernou podporu sportu, a to nejen výkonnostnímu, ale především sportu pro děti a dospělé.

Celý článek
1 2 3
Články 1 - 10 z 21

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme