Ivo Jahelka

Kandidát do Senátu za obvod č. 15 - Pelhřimov

JUDr. Ivo Jahelka se narodil roku 1954 v Dačicích. Zde absolvoval všeobecné gymnázium a v letech 1973-1978 studoval Právnickou fakultu Univerzity Karlovy v Praze. Roku 1981 se stal advokátem v Jindřichově Hradci a členem kárné komise České advokátní komory. Nyní se vedle koncertování stále věnuje právnické činnosti, vlastní advokátní kancelář v Jindřichově Hradci, kde také žije, a zaměřuje se na právo občanské, rodinné, trestní a obchodní.

Díky zálibě zhudebňovat vybrané soudní případy a všelijaké kuriózní příběhy ze svého všedního života si vysloužil přezdívku „zpívající právník“. Vydal dohromady devět sólových alb a tři alba ve spolupráci s jinými hudebníky. Je také autorem tří knih – Když se smějí paragrafy, Minimumk soudu a Soudníček a stále koncertuje po celé České republice.

 

JUDr. Josef Doubek, kandidát do Senátu za ODS: Děkuji vám všem, kteří jste mi v prvním kole senátních voleb dali svůj hlas. Ve druhém kole, kde se rozhodne o boudím senátorovi pro náš volební obvod, podporuji svého kolegu JUDr. Ivo Jahelku. Tomáš Zdechovský, europoslanec za KDU-ČSL: Ve druhém kole senátních voleb jednoznačně podporuji právníka Iva Jahelku. Znám ho přes dvacet let jako neskutečně pracovitého a spravedlivého člověka, který se nebojí bouchnout do stolu a postavit za práva obyčejných lidí. Proto Vás chci všechny vyzvat, abyste nezůstali na druhé kolo doma a šli ho podpořit. PhDr. Tomáš Grulich, senátor za ODS v Praze 12: Podporuji Ivo Jahelku do Senátu PČR. Je důležité, aby v Senátu zasedali lidé z klasických politických stran, jako základního předpokladu demokracie. Dosud bylo pravidlem, že když byla Poslanecká sněmovna pravicová, Senát byl levicový. Dokažte volbou udržet parlamentní rovnováhu. Pošlete nám volbou v II. kole Ivo Jahelku do Senátu PČR.

Podílel se také na vzniku pořadu České televize „Neznalost neomlouvá“, kterým také provází. Začal se vysílat roku 2002 a oblíbenost jej udržela na programu několik let. Seriál si kladl za cíl srozumitelnou formou seznamovat diváky s každodenními úskalími našeho právního řádu a zároveň pokusit se zvýšit obecně nevalnou úroveň právního vědomí veřejnosti.

Ivo Jahelka není členem žádné politické strany. Je ženatý a má dvě děti.

Rozhovory a komentáře

Ivo Jahelka: Zvíře není věc
4. 10. 2014

Ivo Jahelka: Zvíře není věc

Právní rady Ivo Jahelky:

Celý článek
Ententýky dva špalíky, kdo vyletí z politiky?
3. 10. 2014

Ententýky dva špalíky, kdo vyletí z politiky?

Máme volby svobodné, a váš hlas to rozhodne!

Celý článek
Jahelka: Zpívající pojistka proti zdivočení
22. 9. 2014

Jahelka: Zpívající pojistka proti zdivočení

Jako jeden z mála neslibuje před volbami ani pečené holuby, ani lepší život té či oné skupině. Ivo Jahelka chce ozdravit zákony a učinit je srozumitelnými. 

Celý článek
Druhý týden kampaně
22. 9. 2014

Druhý týden kampaně

očima Iva Jahelky

Měl jsem velkou radost, že na koncert přišlo více než 150 diváků z Počátek a okolí, kteří vytvořili skvělou atmosféru a měrou nezanedbatelnou přispěli svými finančními dary oběma dětem.

Celý článek
Na pivo s Karlem v Humpolci
20. 9. 2014

Na pivo s Karlem v Humpolci

Setkání se uskuteční v pondělí 22.9. od 19:00 hod. v restauraci Hotelu Kotyza v Humpolci na Horním náměstí.

Celý článek
První týden kampaně mám za sebou
15. 9. 2014

První týden kampaně mám za sebou

Doufám, že i další koncertní setkání proběhnou v podobně příjemné atmosféře a že se na nich s vámi potkám.

Celý článek
Turnaj
12. 9. 2014

Turnaj

Tentokrát jsem vytvořil deblovou dvojici s fotbalovou legendou Tondou Panenkou.

Celý článek
Jahelka spustil kampaň, politikou neobtěžuje
12. 9. 2014

Jahelka spustil kampaň, politikou neobtěžuje

Stovky lidí se v úterý večer nechaly přilákat na předvolební mítink do zámku v Kamenici nad Lipou. Kandidát TOP 09 za Pelhřimovsko Ivo Jahelka ho totiž pojal po svém a strategie se vyplatila. 

Celý článek
Právo vesele i vážně
10. 9. 2014

Právo vesele i vážně

Start kampaně Ivo Jahelky

Zpívající právník Ivo Jahelka zahájil včera svoji předvolební kampaň na zámku v Kamenici nad Lipou. A jak jinak než koncertem. Na nádvoří Kamenického zámku se sešlo přes 160 lidí a atmosféra byla výborná. Z původně plánovaného hodinového koncertu byly nakonec 2 hodiny. Ivo Jahelka po koncertu rozdal zájemcům svoje CD (a že zájem měli všichni) i s autogramem.

Celý článek
Ať je právo zase zdrávo!
25. 8. 2014

Ať je právo zase zdrávo!

Devatero Iva Jahelky

Co ZÁKONU jistě svědčí? Jakou snahou budu veden?Mluvit měl by jasnou řečí a výklad mít jenom jeden!

Celý článek
1 2 3
Články 11 - 20 z 23

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme