× Spojenci pro Evropu

28. Ing. Josef Kalousek

54 let, ředitel střední školy, TOP 09

Vzdělání:

Září 2002 - březen 2003  Open university Nottingham, manažerské studium, certifikát číslo CZ2003349, identifikační číslo W507633X – obory Managing People, Managing,

Září 1995 - červen1991  Vysoká škola lesnická a dřevařská Zvolen, zaměření na technologie a konstrukci strojů pro zpracování dřeva – titul Ing, diplom 005714 (osvědčení .5/1991)

Září 1987- červen 1988  Vysoká škola zemědělská Praha, Doplňkové pedagogické studium pro pedagogy a učitele - vysvědčení učitelské způsobilosti číslo 17 ze dne 20.6.1988 – odborný výcvik, pedagogika, psychologie, metodika odborného výcviku

Září 1986 – srpen 1987  Střední odborné učiliště Hořice, vyučen Mechanik opravář, kód oboru 03-11-2  (dle Individuálního vzdělávacího plánu) – vysvědčení ze dne 27.srpna 1987 ve š.r. 1986/87

Září 1974 – červen 1978  Střední zemědělská technická škola Lanškroun, – kvalifikace technik rostlinné a živočišné výroby, vysvědčení z 5.6.1978

Jazykové znalosti

Anglicky - jazykový kurz odborné angličtiny, úroveň mírně pokročilý (červenec 2011- srpen 2011 –osvědčení ze dne 1.9.2011), Německy, polsky, rusky - pasivně

Počítačové znalosti

- uživatelsky Windows, Microsoft office, ASPI automatizovaný systém právních informací
- kreslící program CADKEY – certifikát Voš a Spš Rychnov nad Kněžnou – I.st.

Další sociální a jiné dovednosti

Organizační schopnosti, vedení lidí, práce s lidskými zdroji, zvyklý hovořit před publikem na veřejnosti, rád se stále v něčem vzdělávám a zdokonaluji, mám analytické a koncepční myšlení, rychle se rozhoduji,  „tah na branku“., jsem schopen pracovat v týmu, ale vyhovuje mi spíše individuální práce.

Pracovní praxe

Červenec 1999 - doposud   Střední odborné učiliště opravárenské Králíky, Ředitel – organizace výuky, odborného výcviku, aplikace správního řádu, správní řízení, finanční řízení provozu a opravárenských dílen, cenové a výrobní kalkulace, provozu autoškoly a svářečské školy, vedení kolektivu cca 300 lidí, personalistika, nábor, výuka odborných předmětů

Leden 1998 – 25. 7. 1999   PROKEN s.r.o. Králíky, Vedoucí výroby a obchodu, expedient, logistik – zpracování dřeva, výrobní a cenové kalkulace, tvorba cen

Duben 1994 – červen 1998  SelMic s.r.o., Králíky, Vedoucí výroby, obchodní ředitel – doprava, zpracování dřeva, Finanční řízení, tvorba cen, kalkulace