22. Ing. Oldřich Souček

47 let, vedoucí vývojového týmu, TOP 09

Oldřich Souček se narodil 28. 5. 1966 v Českých Budějovicích. Po vystudování gymnázia, zaměření matematika-fyzika, nastoupil na Vojenskou akademii v Brně a stal se vojákem z povolání. Vojenskou akademii absolvoval v roce 1989.

Oldřich Souček jako příslušník ozbrojených sil sloužil v různých funkcích. V letech 1996-97 sloužil v operaci IFOR/SFOR. V letech 1999-2002 pracoval při velitelství NATO AFNORTH v Brunssumu, Nizozemí. V roce 2001 sloužil v operaci KFOR. Po návratu se podílel na zavádění procesního řízení v resortu MO a následně pracoval jako kontaktní osoba národního ředitele pro vyzbrojování k Evropské obranné agentuře (EDA). Z této pozice také řídil realizaci programů průmyslové spolupráce a komunikaci s Asociací obranného a bezpečnostního průmyslu ČR (AOBP ČR).

Po ukončení kariéry u Ministerstva obrany pracoval Oldřich Souček jako projektový manažer a v současné době pracuje jako vedoucí vývojového týmu při podpoře sériové výroby systému DNOX ve firmě BOSCH.

V rámci svého profesního vzdělávání Oldřich Souček také absolvoval kurz pro řídící pracovníky v logistice (LEDC) při US Army Logistics Management College, Fort Lee, Virginia. Dále absolvoval mezinárodní kurz pro pořizování výzbroje a obranný průmysl v Le Centre des Hautes Etudes de l´Armement, při École militaire, Paříž a kurz pro strategické nákupy ve vyzbrojování při US Naval Postgraduate School, Monterey, California.

Oldřich Souček je členem místní organizace TOP 09 v Českých Budějovicích od r. 2009, je ženatý a má jednoho syna.

TOP 09 Facebook Twitter YouTube Instagram

CELOSTÁTNÍ KANCELÁŘ TOP 09