Stanislav Berkovec

Kandidát do Senátu za obvod č. 29 - Litoměřice

Stanislav Berkovec se narodil 31. května 1956 ve Slaném. Vyučil se jako knihtiskař, studoval Střední průmyslovou školu grafickou v Helichově ulici v Praze . Poté také Fakultu žurnalistiky University Karlovy, obor reklama a propagace. Pracovat začal jako tiskař v tiskárně ve Slaném, poté působil jako výtvarník Okresního kulturního střediska Kladno. Později v Československém rozhlase a rádiích Evropa 2 a Frekvence 1. Od prvního vysílání spolupracuje s TV Nova. Od roku 1998 je nezávislým novinářem, jako moderátor je zastupován agenturou.

Od roku 2007 je mj. spolutvůrcem a moderátorem několika úspěšných seriálu, věnovaných bezpečnosti silničního provozu. V roce 2011 byl členem poradního sboru ministra dopravy ČR.

Od roku 1991 je průběžně aktivní v komunální politice ve Slaném. Je členem zastupitelstva a městské rady za nezávislé sdružení Slaný 2000, později za hnutí Volba pro Slaný. V současné době je členem zastupitelstva Královského města Slaný za koalici TOP 09 – Volba pro Slaný.

Spolupracuje se Senátem PČR a podvýborem pro dopravu při přípravě strategií a konkrétních akcí, věnovaných bezpečnému dopravnímu chování.

Kompletní životopis zde.

Rozhovory a komentáře

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme