Jiří Šesták

Kandidát do Senátu za obvod č. 14 - České Budějovice

Narozen 3.11.1956 v Českých Budějovicích.

Roku 1972 ukončil základní vzdělání. 1972-76 studium na Střední zemědělské škole v Českých Budějovicích. Ukončeno maturitou 1976-80 DAMU v Praze, obor herectví.

Po absolvování divadelní fakulty v roce 1980 nastoupil do činohry Jihočeského divadla. V letech 1986-89 studoval externě dramaturgii na DAMU v Praze. 1989 - 97 umělecký šéf činohry Jihočeského divadla 1994-96 zároveň intendantem Jihočeského divadla. V devadesátých letech působil v činohře i jako herec a režisér /cca 6 režií/.

Od 1.1. 2004 ředitel Jihočeského divadla. V roce 1997 založil společnost GRADOS CB spol. s r.o., která vytváří pro studenty středních a vysokých škol vzdělávací projekty a odborné semináře z oblasti umění a filosofie.

Od akademického roku 1999/2000 přednáší externě na katedře pedagogiky Teologické fakulty Jihočeské univerzity a od ak.r. 2000/2001 přednáší externě na teologické a filozofické fakultě Jihočeské univerzity předměty komunikace a kulturní management.

V roce 2002 založil se studenty PF a TF JčU občanské sdružení - Studentské univerzitní divadlo – SUD, které pořádá přednášky, semináře, divadelní představení, literárně-poetické pořady, filmové projekce a výtvarné výstavy.

Začátkem roku 2012 úspěšně zakončil doktorské studium na DAMU v Praze a získal titul Ph.D.

Rozhovory a komentáře

Šesták: Moje vítězství je porážkou jihočeské ODS

22. 10. 2012
„Potřebujeme dálnici, obchvat Budějovic, chci, aby se stát a kraj podílely na financování divadel,“ líčí 55letý Šesták, který by chtěl být v Senátu členem výboru pro vzdělání a kulturu.

Děkujeme za Vaše hlasy do Senátu

20. 10. 2012
Oba naše kandidáty z druhého kola, českobudějovického Jiřího Šestáka a benešovského Luďka Jeništu, jste svými hlasy podpořili a dali jim šanci, aby mohli naplňovat své předvolební sliby v horní komoře Parlamentu. Vašeho rozhodnutí si vážíme.

Na jihu Čech bojují o Senát kandidáti pravice

18. 10. 2012
V českobudějovickém obvodu č. 14 se o senátorské křeslo utkají vysokoškolský učitel Jan Zahradník (ODS) a ředitel Jihočeského divadla Jiří Šesták (STAN/HOPB).
Číst více

Porazí exhejtmana ředitel divadla?

15. 10. 2012
Do druhého kola senátních voleb v Českých Budějovicích se dostal ředitel divadla Jiří Šesták, nominován uskupením TOP 09 a Starostové a nezávislí s podporou sdružení Jihočeši 2012.
Číst více

Do Senátu kandiduje poslanec, děkan i právník

7. 6. 2012
Na dnešním zasedání potvrdil výkonný výbor TOP 09 další tváře, které se budou ucházet o křesla v horní komoře parlamentu. Schvalovacím procesem pprošlo osm výrazných osobností, mezi nimi i ředitel divadla, významný architekt, moderátor, právník či stávající poslanec.

Email: Jiri.Sestak@top09.cz

Osobní stránky: www.jirisestak.cz