Volby 2010 do zastupitelstev obcí

pátek 15. a sobota 16. října

Jak hlasovat ve volbách do zastupitelstva

Podzimní komunální volby rozhodnou o tom, kdo bude spravovat Vaši obec v následujících čtyřech letech. Volič muže vybírat své zastupitele mezi všemi kandidátkami. Jak je to možné? Každý volič obdrží jen jediný volební lístek, na kterém však budou uvedeny všechny kandidující volební strany. Muže pak volit buď jednotlivou stranu, a nebo si vybrat jednotlivé kandidáty z libovolných kandidujících stran. Pro každou obec je maximální počet hlasů/křížků jiný, odpovídá počtu zastupitelů obce.

Chci hlasovat pro volební stranu

Rozhodnete-li se hlasovat pro určitou stranu, označíte u jejího názvu křížek. Chcete-li tedy do zastupitelstva např. poslat kandidátku TOP 09, postačuje označit u této strany křížek do předtištěného rámečku. Ta pak získá automaticky všechny hlasy, které můžete v komunálních volbách ve Vaší obci využít. Volič nemůže hlasovat pro více než jednu volební stranu, tzn. nemůžete zakřížkovat více volebních stran. Takový lístek by pak byl neplatný.

Co však zákon umožňuje, je možnost hlasovat jak pro stranu, tak pro kandidáty z jiných volebních stran. Můžete tedy označit křížkem TOP 09 a dále si vybrat i kandidáty z jiných volebních stran a u jejich jména provést křížek. Pak vámi zvolená strana nezíská všechny Vaše hlasy, ale z těchto hlasu se jí odečte tolik hlasů, kolik kandidátů z jiných stran jste zakřížkovali.

Nechci hlasovat pro strany, ale pro jednotlivé kandidáty

V takovém případě můžete zakřížkovat kandidáty z libovolných stran, kterým se rozhodnete dát svůj hlas, nesmíte však překročit počet hlasů, které máte ve Vaší obci k dispozici. V této variante si vlastně zvolíte vlastní „ideální“ zastupitelstvo. Nevolíte tak stranu, ale jednotlivé kandidáty. Neplatný je lístek, který by obsahoval víc než maximální povolené množství křížků/hlasů. Proto dejte pozor na dodržení maximálního počtu křížků.

Bližší informace o hlasování v komunálních volbách naleznete na stránkách Ministerstva vnitra ČR.

Vyhledávání kandidátek

Abyste mohli zjistit, zda u Vás TOP 09 kandiduje, připravili jsme vyhledávání kandidátek. Můžete hledat rovnou dle názvu konkrétního území (funguje na příč všemi kategoriemi od obcí, přes města, statutární města a Prahu až po městské části a obvody) nebo nechat si vypsat kandidátky v určitém kraji či okrese.


TOP 09 a hnutí Starostové a Nezávislí mají kandidátky ve více než tisícovce obcí

TOP 09 uzavřela strategické partnerství s hnutím Starostové a Nezávislí, které spočívá ve vzájemné podpoře při volbách do obecních zastupitelstev. Dohromady bude kandidátka TOP 09 nebo hnutí Starostové a Nezávislí ve více než 1150 obcích, což představuje tisíce kandidátů. Hnutí Starostové a Nezávislí bude mít téměř 500 kandidátek a TOP 09 více než 700. Ve spoustě obcí je kandidátka TOP 09 a hnutí Starostové a Nezávislí společná. V několika desítkách obcí bude jak kandidátka TOP 09, tak kandidátka hnutí Starostové a Nezávislí. Všude, kde jsou obě kandidátky, k tomu došlo po vzájemné dohodě. „Ve více než padesáti místech jsme se rozhodli přivést do komunální politiky co nejvíce místních občanů a umožnili kandidaturu jak za hnutí Starostové a Nezávislí, tak za TOP 09. Ostatně volič stejně obdrží jen jeden volební lístek a může si zastupitelstvo složit skutečně napříč politickým spektrem. Bude jen dobře, že se zájem o volby a dění v naší zemi mezi občany zase o trochu zvýší,“ říká předseda hnutí Starostové a Nezávislí Petr Gazdík.

Seznam obcí, kde bude kandidovat TOP 09 nebo hnutí Starostové a Nezávislí naleznete v tomto souboru. Je možné, že ještě dojde k úpravě či aktualizaci tohoto rozsáhlého seznamu.

Články týkající se voleb do zastupitelstev obcí v roce 2010

Umíme hospodařit bez dluhů lépe a víc, než si myslíte
25. 9. 2010

Umíme hospodařit bez dluhů lépe a víc, než si myslíte

Společně s celým týmem TOP09 chceme na radnici zajistit uvážlivé a řádné hospodaření se svěřenými prostředky. Nemůžeme každoroční deficity krýt prodejem obecního majetku. Musíme okamžitě zastavit placení nesmyslných auditů, poradenských a právních služeb. Na to má radnice své pracovníky.

Celý článek
Staří lidé nepatří do ústavů
25. 9. 2010

Staří lidé nepatří do ústavů

Problematice stárnutí a stáří se věnuji už skoro dvacet let. Jako místostarostka městské části Praha 6 v letech 1990-94  jsem měla na starosti mimo jiné i sociální problematiku. Mnohem cennější pro mne ale byla pozdější zkušenost. Devět let jsem byla ředitelkou domova důchodců (dnes domov pro seniory). Od té doby vím, co staré lidi nejvíce trápí a co nejvíce potřebují.

Celý článek
Rozvoj naší městské části s rozmyslem
25. 9. 2010

Rozvoj naší městské části s rozmyslem

Rozvoj města má několik rovin. Z pohledu „z výšky“ je to rozvojová koncepce, která má být určena územním plánem a regulativy pro výstavbu. Z pohledu „zespoda“ je to rozumná úprava ulic, veřejných prostor, atd. Obě tyto polohy získávají v posledních letech vážné trhliny.

Celý článek
Bezpečná ulice znamená víc, než si myslíte
25. 9. 2010

Bezpečná ulice znamená víc, než si myslíte

Cílem nás všech, poctivých občanů, je vrátit strážníkům jejich lidskou tvář, osobní a místní znalost, vědět, že je můžeme kdykoli požádat o radu, obrátit se na ně se svými problémy a poznatky.  Nikoli represe, ale služba – to je náš cíl.

Celý článek
Odpovědně hospodařit je víc, než si myslíte
25. 9. 2010

Odpovědně hospodařit je víc, než si myslíte

Žádná rodina si nemůže dovolit dlouhodobě utrácet víc peněz, než kolik jich vydělá. To by mělo tím spíš platit pro obec, která hospodaří s veřejnými prostředky. Nemůžeme naše děti nezodpovědně zadlužovat, nutit je doplácet na naši rozmařilost a podvazovat tak budoucí hospodářský růst.

Celý článek
Dostavba Vítězného náměstí
25. 9. 2010

Dostavba Vítězného náměstí

Vítězné náměstí a právě vyhodnocená soutěž na jeho částečnou dostavbu

Prostor Vítězného náměstí byl dán regulačním plánem prof. Engela z konce 20 tých let minulého století. Jednalo se o jeden z nejlepších regulačních plánů té doby, který byl z větší části realizován a vtiskl celému prostoru Dejvic kvalitní podobu jak z hlediska uspořádání prostoru, tak objektové skladby. Vítězné náměstí zůstalo nedokončené v segmentu vysokých škol a předmětné proluky, která byla tématem vyzvané soutěže. Právě pro kvalitu založení a cennost souboru je žádoucí, aby nová výstavba prostor náměstí doplnila v obdobné hmotové struktuře za použití soudobých architektonických prvků. Není účelem vytvořit dominantní stavbu, která na sebe bude strhávat pozornost, ale navrhnout takovou architekturu, která svou kvalitou, použitými materiály a výrazem prostor náměstí doplní.

Celý článek
Degustace programu TOP 09
25. 9. 2010

Degustace programu TOP 09

Ochtunejte program pro Chrudim

Ve čtvrtek 23. září 2010 v Chrudimi proběhla netradiční předvolební akce s názvem "Degustace volebního programu TOP 09 pro Chrudim". Kandidáti do městského zastupitelstva zde představovali svou vizi o vedení Chrudimi pro příští čtyři roky a zároveň mohli návštěvníci akce ochutnat značková vína s doprovodným slovem znalkyně vín, paní Imrichové. Celá akce proběhla v Baru Polosport u lávky přes Chrudimku. Všichni návštěvníci odcházeli domů obohaceni nejenom o výjimečný chuťový zážitek, ale také o setkání s novými lidmi a také s přesvědčením, že i mezi kandidáty do zastupitelstva Chrudimi lze v těchto volbách najít lidi se zajímavou vizí, kteří se cítí odpovědní budoucnosti svého města a ne podnikatelským skupinám. Nestihli jste degustaci programu? Nevadí- pro velký úspěch si celé setkání zopakujeme 7. října na stejném místě. A volební program TOP 09 pro Chrudim už můžete okoštovat i na stránkách chrudimské TOP 09.

Celý článek
25. 9. 2010

Relax Letecký den TOP 09 s podporou obce Velká Dobrá a Aeroklubu Kladno

Jan Kruliš, kandidát na primátora Kladna za TOP09 zve na Letecký den pořádaný dne 25.9. na letišti Velká Dobrá. Letecký den na Kladně nebyl již několik let, proto je pro nás výzvou i ctí obyvatelům Kladna tuto akci, která se vždy v minulosti setkala se značným zájmemem, ve spolupráci s partnery opět nabídnout. Pro návštěvníky jsou připravené letecké ukázky, vojenská technika, modeláři, ale i možnost účastnit se losování o let letadlem a další ceny. Aktuální informace a program Leteckého dne je k dispozici na www.JanKrulis.cz.

Celý článek
Den železnice na nádraží Braník
25. 9. 2010

Den železnice na nádraží Braník

Při příležitosti oslav Dne železnice se 25.9.2010 na nádraží Braník uskuteční předvolební akce TOP 09 Akce se koná od 10.00 do 16. 00 hodin. Součástí bude dětská pouť, velká trampolína se sítí, nafukovací skákací hrad se skluzavkou, kuličkový bazén, dětský řetízkový kolotoč Country hudba, divadlo a spousty dalších atrakcí

Celý článek
Představení volebního programu
24. 9. 2010

Představení volebního programu

Volební program TOP 09 pro Prahu 12 na období 2010 – 2014

Vážení přátelé, dovolte, abychom Vás seznámili s programem, s nímž vstupujeme do komunálních voleb 15. a 16. října 2010. Musíme nejen začít, ale také dohlížet na to, aby i každé další jednotlivé rozhodnutí sloužilo k podpoře našeho společného cíle, kterým je rozvoj městské části Praha 12, která je našim domovem.

Celý článek
1 2 ... 20 ... 25 26 27 28 29 30 ... 46 47
Články 261 - 270 z 466
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme