Obvod č. 52 - Jihlava: MUDr. Zdeňka Drlíková

MUDr. Zdeňka Drlíková se narodila v roce 1947 v Jihlavě. Po studiu na lékařské fakultě Univerzity Karlovy v Praze se začala věnovat psychiatrii a nastoupila do Psychiatrické léčebny v Jihlavě, kde prožila svůj celý profesní život. Nejdříve zde pracovala jako sekundární lékařka, později primářka, od r. 1990 vykonává zároveň i funkci ředitelky léčebny. Ze všech zdravotnických zařízení v České republice je v současné době služebně nejstarším ředitelem.

Mnoho let pracovala v radě Asociace nemocnic České republiky, byla předsedkyní Čestné rady Okresního sdružení České lékařské komory. Je členkou výboru Společnosti pro biologickou psychiatrii, která organizuje významné konference celostátního i mezinárodního významu. V příštím roce se bude podílet na organizaci Světového kongresu biologické psychiatrie v Praze. V roce 2008 získala vyznamenání za zásluhy o rozvoj české psychiatrie a stala se čestnou členkou České psychiatrické společnosti.

Ve své současné manažerské funkci se snaží o zlepšení kvality života duševně nemocných pacientů jihlavského regionu. Po mnoho let usiluje o všestranný rozvoj psychiatrické léčebny postupnou rekonstrukcí a modernizací provozu a zaváděním moderních léčebných postupů. Je zakladatelkou Občanského sdružení pro podporu a péči o duševně nemocné VOR Jihlava a podílela se na vybudování Centra denních služeb, které poskytuje sociální služby v oblasti péče o duševní zdraví.

Čtvrtým rokem působí v zastupitelstvu města Jihlavy, je členkou Komise pro neziskovou, sociální oblast a prevenci RM Jihlavy.

K zálibám Zdeňky Drlíkové patří hlavně cestování – ráda podniká dobrodružné cesty po zajímavých přírodních lokalitách a navštěvuje místa zaniklých světových kultur. Ráda jezdí na chatu a chodí na houby. Má dvě děti a 3 vnoučata.

Články a komentáře


Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme