Radim Bača

Kandidát do Senátu za obvod č. 69 - Frýdek Místek

starosta Palkovic

Radim Bača se narodil 25.3.1970 ve Frýdku-Místku. Vystudoval Střední zemědělskou školu v Českém Těšíně. Po návratu z vojenské služby začal pracovat jako zootechnik v místním palkovickém JZD. V roce 2014 vystoupil z KDU-ČSL a starostou se stal jako kandidát Nezávislých. Za stejné seskupení kandidoval také v roce 2018 a následovalo opětovné zvolení do čela Palkovic. Obec Palkovice, kterou vede jako starosta již 14 let, má okolo 3500 obyvatel a leží v podhůří Beskyd těsném sousedství města Frýdku-Místku.

Radim Bača působí jako nezávislý nadstranický kandidát, který dokáže s lidmi hovořit otevřeně o jejich problémech a konkrétně je řešit, a to mu přináší podporu obyvatel obce bez ohledu na jejich stranickou příslušnost. Zastává názor, že i senátor by měl být ve velké míře nadstranický, protože v Senátu je potřeba přijímat rozumná a věcná řešení v zájmu občanů bez automatického upřednostňování často úzkých stranických zájmů. O možnosti kandidovat do Senátu uvažuje již delší dobu, hlavním impulsem ovšem bylo předvánoční setkání s blízkými spolupracovníky a příznivci, kteří mu dodali odvahu, a proto od zimy letošního roku začal hledat širší podporu pro svou případnou kandidaturu. Radim Bača je přesvědčen o tom, že by díky svým zkušenostem a pracovitosti mohl v případě zvolení pomoci přijímat jasná a srozumitelná řešení nejen současných, ale také nových složitých a neočekávaných problémů, které lze díky vývoji v Evropě i ve světě očekávat.

Radim Bača provozuje jako svůj koníček malé hospodářství čítající okolo 20 kusů hovězího dobytka a také ho zajímá chov koní i dostihový sport – jeho anglický plnokrevník kromě mnoha úspěchů v roce 2009 zvítězil v Českém i Slovenském derby a vyhrál i klasickou Trojkorunu, ke které mu gratuloval také tehdejší ministr zahraničních věcí Karel Schwarzenberg.  Radim Bača je svobodný a žije se svojí dlouholetou přítelkyní Petrou.

TOP 09 představuje první tři kandidáty do Senátu

13. 3. 2020
Výkonný výbor TOP 09 schválil první trojici kandidátů pro letošní volby do Senátu.
Číst více

Volby: