JUDr. Ondřej Závodský, Ph.D.

Kandidát do Senátu za obvod č. 30 - Kladno (nominovaný KDU-ČSL)

Narodil se v roce 1979 v Praze. V dětství na neho nejvíc působil dědeček Artur, který byl literárním teoretikem. I díky němu si vybudoval pozitivní vztah k literatuře a historii. Po složení maturity začal studovat na Právnické fakultě Univerzity Karlovy. V průběhu studií pracoval jako externista několika periodik.

V roce 2003 nastoupil do resortu Ministerstva vnitra ČR, kde se díky svému pracovnímu nasazení stal ředitelem právního úseku. Opakovaně upozorňoval na porušení právních předpisů, inicioval nápravu a potrestání viníků. Tento postoj vedl k jeho odvolání z funkce, dokonce mu i jeho rodině bylo vyhrožováno smrtí ze strany jeho bývalých kolegů. Díky svým zásadám si v té době vysloužil pověst nezkorumpovatelného úředníka.

V letech 2014 až 2017 působil jako náměstek ministra financí pro oblast majetku státu. Ve své funkci prosadil regulaci hazardu v České republice. Od roku 2019 pracuje jako právník Nadačního fondu proti korupci. Nadále se zasazuje o prevenci proti vzniku závislosti na gamblingu. Jeho práce ovšem stále není u konce.

S manželkou vychovává čtyři děti. Během života kvůli vrozené oční chorobě přišel o zrak a veškerou práci dnes zvládá díky vodícímu psu Cirkovi a moderním technologiím. Hendikep pro něho neznamená překážku!

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme