Ing. arch. Jaroslav Klaška

Kandidát do Senátu za obvod č. 57 - Vyškov (nominovaný KDU-ČSL)

Narodil jsem se v červnu 1962 v Brně, jsem ženatý, mám tři děti a tři vnoučátka. Se svou rodinou žiji ve Šlapanicích u Brna. Původní profesí jsem architekt, vystudoval jsem Střední průmyslovou školu stavební v Brně a Fakultu architektury VUT Brno. Pracoval jsem v projekčním ústavu Brnoprojekt, dále na Městském úřadu Šlapanice a v Brněnských vodárnách a.s.

Ačkoli jsem vystudoval architekturu, která mě, spolu s dějinami a uměním, vždy velmi zajímala a bavila, život mi připravil i jinou cestu. Po krátkém období v projektovém ateliéru jsem pracoval na stavebním úřadě města Šlapanice, a tak jsem stavby poznával spíše z hlediska urbanistického, právního, společenského a ekonomického.

Právě otázka ekonomie mě zaujala natolik, že jsem si doplnil vzdělání studiem oceňování nemovitostí a vypracováváním znaleckých posudků. Otázka financí, hospodaření a starání se o svěřené hodnoty mě provázela i po dobu dvou období ve funkci starosty města Šlapanice, posléze v Poslanecké sněmovně, kde jsem byl místopředsedou rozpočtového výboru. Mým tématem byla finanční politika a hospodaření státu.

Členstvím v KDU-ČSL jsem věrný rodinné tradici (můj dědeček zakládal v předválečných letech lidovou stranu v Kobylnicích) a věrný svému životním přesvědčení, že je možné nést křesťanské hodnoty do všech oblastí života. O to se snažím jak v úzkém rodinném kruhu, tak i v širších, profesních vztazích.

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme