JUDr. Karolína Žákovská, Ph.D.

43 let, právnička, vysokoškolská pedagožka, zastupitelka města Ústí n. L., 3. místopředsedkyně Strany zelených, Ústí nad Labem, Strana zelených, nominována STAN

Karolína vyučuje právo životního prostředí na Právnické fakultě Univerzity Karlovy a na Fakultě životního prostředí Univerzity J. E. Purkyně. Ve své akademické kariéře se zaměřuje na mořské právo, ochranu klimatu a biodiverzity a environmentální souvislosti lidských práv. Kromě doktorátu z práva životního prostředí na Právnické fakultě UK je držitelkou francouzského doktorátu v oboru mezinárodního práva veřejného, který získala na Univerzitě v Nantes.

Pochází ze Zlína, od dětství ale žije v Ústeckém kraji (dříve Teplicích, dnes v Ústí nad Labem), několik let strávila ve Francii. Od roku 2014 se za Stranu zelených angažuje v ústecké komunální politice, lokální hnutí PRO! Ústí zde v komunálních volbách v roce 2018 přivedla jako lídryně ke druhému místu za vítězným ANO. Její celoživotní láskou je moře; ve volném čase se věnuje potápění, ráda cestuje, poznává svět a obdivuje nekonečnou rozmanitost přírody.

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme