Herbert Pavera

Kandidát do Senátu za obvod č. 68 - Opava

Dlouholetý starosta obce Bolatice a bývalý poslanec Parlamentu České republiky za TOP 09 se narodil v roce 1958. Vystudoval učitelství matematiky a chemie na Pedagogické škole v Ostravě. Od roku 1990 je zastupitelem obce a od roku 1998 až dodnes starostou Bolatic. Od roku 2006 je předsedou Sdružení obcí Hlučínska.

Narodil se 4. ledna 1958. Po absolvování gymnázia v Hlučíně vystudoval učitelství matematiky a chemie pro základní i střední školy na Pedagogické škole v Ostravě.

Učil na základní škole v Opavě - Kylešovicích, kde od roku 1987 působil tři roky jako zástupce ředitele ZŠ a v letech 1992 až 1998 byl na této škole ředitelem.

V komunálních volbách v roce 1990 byl Herbert Pavera poprvé zvolen do Zastupitelstva obce Bolatice v okrese Opava a do roku 1992 byl uvolněným zástupcem starosty. Mandát zastupitele obhájil i v komunálních volbách v roce 1994, kdy byl zvolen členem rady obce jako nestraník za "Sdružení nezávislých kandidátů". V letech 1997 až 1998 působil jako neuvolněný místostarosta obce.

V komunálních volbách v roce 1998, kdy Herbert Pavera úspěšně kandidoval jako nestraník opět za "Sdružení nezávislých kandidátů", byl zvolen starostou obce. Funkci zastupitele i starosty pak obhájil ještě v komunálních volbách v roce 2002 (nestraník za SNK-ED), v komunálních volbách v roce 2006 (nestraník za SNK-ED) a v komunálních volbách v roce 2010 a 2014 (nestraník za TOP 09).

V roce 2006 byl Herbert Pavera zvolen předsedou svazku obcí a měst na Hlučínsku - Sdružení obcí Hlučínska a je jim i dnes.

Ve volbách do Poslanecké sněmovny PČR v roce 2013 kandidoval ze čtvrtého místa v Moravskoslezském kraji jako nestraník za TOP 09 a byl díky 2 719 preferenčních hlasů zvolen.

Do TOP 09 vstoupil v červnu roku 2015. V současnosti je členem výkonného výboru strany.

Herbert Pavera je ženatý a má dvě dcery. Svůj volný čas nejraději tráví se svým malým vnukem, s míčem u nohy na fotbalovém hřišti nebo s mužskou recesistickou taneční skupinou Bolatičtí Bobři.

BACK2TOP! Postavíme se za vás, nabízíme kvalitní osobnosti

14. 6. 2018
BACK2TOP – zpátky k Topce, zpátky na vrchol. S tímto heslem dnes zahájila TOP 09 volební kampaň do Senátu a do zastupitelstev obcí a měst. Strana dnes představila své zástupce, které nabídne voličům v podzimních senátních a komunálních volbách.
Číst více

TOP 09 představuje osobnosti pro Senát

10. 5. 2018
Osobnosti, které mají pevné názory, čitelnou minulost a lidé je v jejich obvodech znají. Takové kandidáty nabídne voličům v letošních senátních volbách TOP 09. O prvních sedmi jménech, která získala nominaci TOP 09 do Senátu, včera večer rozhodli členové Výkonného výboru strany.
Číst více

Volby: