Herbert Pavera

Kandidát do Senátu za obvod č. 68 - Opava

Dlouholetý starosta obce Bolatice a bývalý poslanec Parlamentu České republiky za TOP 09 se narodil v roce 1958. Vystudoval učitelství matematiky a chemie na Pedagogické škole v Ostravě. Od roku 1990 je zastupitelem obce a od roku 1998 až dodnes starostou Bolatic. Od roku 2006 je předsedou Sdružení obcí Hlučínska.

Narodil se 4. ledna 1958. Po absolvování gymnázia v Hlučíně vystudoval učitelství matematiky a chemie pro základní i střední školy na Pedagogické škole v Ostravě.

Učil na základní škole v Opavě - Kylešovicích, kde od roku 1987 působil tři roky jako zástupce ředitele ZŠ a v letech 1992 až 1998 byl na této škole ředitelem.

V komunálních volbách v roce 1990 byl Herbert Pavera poprvé zvolen do Zastupitelstva obce Bolatice v okrese Opava a do roku 1992 byl uvolněným zástupcem starosty. Mandát zastupitele obhájil i v komunálních volbách v roce 1994, kdy byl zvolen členem rady obce jako nestraník za "Sdružení nezávislých kandidátů". V letech 1997 až 1998 působil jako neuvolněný místostarosta obce.

V komunálních volbách v roce 1998, kdy Herbert Pavera úspěšně kandidoval jako nestraník opět za "Sdružení nezávislých kandidátů", byl zvolen starostou obce. Funkci zastupitele i starosty pak obhájil ještě v komunálních volbách v roce 2002 (nestraník za SNK-ED), v komunálních volbách v roce 2006 (nestraník za SNK-ED) a v komunálních volbách v roce 2010 a 2014 (nestraník za TOP 09).

V roce 2006 byl Herbert Pavera zvolen předsedou svazku obcí a měst na Hlučínsku - Sdružení obcí Hlučínska a je jim i dnes.

Ve volbách do Poslanecké sněmovny PČR v roce 2013 kandidoval ze čtvrtého místa v Moravskoslezském kraji jako nestraník za TOP 09 a byl díky 2 719 preferenčních hlasů zvolen.

Do TOP 09 vstoupil v červnu roku 2015. V současnosti je členem výkonného výboru strany.

Herbert Pavera je ženatý a má dvě dcery. Svůj volný čas nejraději tráví se svým malým vnukem, s míčem u nohy na fotbalovém hřišti nebo s mužskou recesistickou taneční skupinou Bolatičtí Bobři.

Tento úspěšný starosta kandiduje do Senátu ČR za koalici TOP 09, STAN a ODS, s podporou Zelených a Soukromníků.

H. Pavera: Postupuje do druhého kola. Moc Vám všem děkuji!

8. 10. 2018
Cítím  odpovědnost. Závazek, který přede mnou stojí. První kolo nám přineslo nejvíc hlasů za všechny volby, které se u nás do Senátu konaly. A to je jasný vzkaz, že lidi na Opavsku, Hlučínsku a Vítkovsku chtějí slušnou politiku. Politiku, která je postavená na schopnosti mluvit a domluvit se.
Číst více

Pavera: Politika se dá dělat slušně a poctivě

3. 10. 2018
V Senátu by měli být lidé s nějakými životními zkušenostmi. Myslím si, že i tuto podmínku splňuji a proto bych chtěl v Senátu využít svých bohatých zkušeností ze školství, řízení samosprávy, z politiky, z mého života ve prospěch občanů, obcí, škol a také podnikatelů.
Číst více

I malé obce dokážou udělat hezké věci. Důkazem je Opavsko.

24. 9. 2018
Podruhé vyhlašoval Svaz měst a obcí nejlepšího starostu končícího volebního období. V kategorii hlasování veřejnosti o nejlepšího starostu střední obce vyhrál Herbert Pavera, který je již od roku 1998 starostou Bolatic.

Nejlepším starostou je Herbert Pavera

10. 9. 2018
Herbert má papír na to, že je nejlepší starosta. Ocenění vydal Svaz měst a obcí a Herbert ho dostal na Hradě v pátek 7. září. Jsem na Herberta velmi pyšná.
Číst více

Pavera: Kdo zaplatí drahou vodu?

23. 7. 2018
V posledních dnech se zase mluví o vodě. Nádrže a potoky i na Opavsku vysychají, první obce zvažují zákaz zavlažování.
1 2   > Články 1 - 10 z 13

Volby: