Miroslav Kalousek

lídr ve Středočeském kraji

Předseda TOP 09 Miroslav Kalousek (56), který vede kandidátku TOP 09 ve Středočeském kraji, pracuje 27 let v oblasti veřejných rozpočtů a v roce 2009 spolu s Karlem Schwarzenbergem založil TOP 09. Jako bývalý ministr financí provedl zemi ekonomickou krizí, za což byl dvakrát oceněn titulem nejlepší ministr financí zemí střední a východní Evropy. Mezi jeho záliby patří vážná hudba a tenis. Má dvě děti.

Rodák z Bechyně (1960), vystudoval Vysokou školu chemicko-technologickou v Praze, po jejímž absolvování nastoupil do výrobního podniku jako technolog, později jako vedoucí investičního útvaru.

V předčasných parlamentních volbách v roce 1998 se stal poslancem Parlamentu České republiky. Nadále je poslancem a v současnosti i místopředsedou rozpočtového výboru Poslanecké sněmovny České republiky.

V letech 2007 až 2009 a 2010 až 2013 působil jako ministr financí. Mezinárodní časopis Emerging Markets ho ocenil titulem „Ministr financí roku 2008 a 2010 pro oblast rozvíjejících se evropských ekonomik“. Jako ministr financí Miroslav Kalousek úspěšně provedl naši zemi celosvětovou ekonomickou krizí.

Během českého předsednictví v Radě Evropské unie v roce 2009 byl předsedou Rady ministrů financí Evropské unie.

Společně s Karlem Schwarzenbergem v roce 2009 založil stranu TOP 09, která se po úspěšných volbách v roce 2010 stala součástí vládní koalice. V roce 2015 se stal předsedou TOP 09.

Mezi jeho záliby patří vážná hudba a tenis. Má dvě děti.

Informace o kauzách, které bývají nesmyslně a účelově spojovány s Miroslavem Kalouskem, jsou popsány na webu www.kauzykalousek.cz. Takže pokud Vás zajímají padáky, komunisti, hazard - to vše najdete právě zde.

Kandidáti TOP 09 už najeli po kraji 3300 kilometrů

14. 10. 2017
Středočeští kandidáti TOP 09 vsadili před volbami na osobní kontakt s voliči. Už od prázdnin při cestách za nimi ve volebních škodovkách ujely 3300 kilometrů. Dalším kilometry za lidmi urazil také retro Citroen reprezentující akce Kafrárna. Při ní se politici mění v číšníky a s debatují s lidmi nad kávou.

Memorandum o ochraně životního prostředí pro TOP 09

7. 9. 2017
Skupina tří exministrů a další experti, kteří se zabývají ochranou životního prostředí, předali dnes osobně předsedovi TOP 09 zásadní dokument. Memorandum o životním prostředí ukazuje směr i konkrétní priority, které by se měly do budoucna realizovat v ochraně přírody České republiky.

Kandidátka TOP 09 pro svobodnou, prosperující a zdravou zemi

9. 8. 2017
Zdravá svobodná společnost, prosperující díky vysoké úrovni vzdělání, pevně ukotvená v Evropské unii. To jsou hlavní cíle, které chtějí v Poslanecké sněmovně naplnit kandidáti TOP 09 za Středočeský kraj.

Středočeská TOP 09 představuje přední kandidáty do Poslanecké sněmovny

4. 7. 2017
Zkušenosti z komunální i celostátní politiky, silné zázemí v regionálních zastupitelstvech a nemalé ambice v nadcházejících poslaneckých volbách nabízí středočeská krajská volební kandidátka TOP 09.
Číst více

TOP 09 odstartovala kampaň, ze svých hodnot "neuhne"

30. 5. 2017
TOP 09 dnes představila svůj volební program a zahájila kampaň před podzimními sněmovními volbami. Voličům nabízí jasný postoj, o který se můžou opřít. Do kampaně jde proto se sloganem - "Neuhneme".

Volby:
2017 poslanecká sněmovna - Středočeský - 1. Miroslav Kalousek