TOP 09: Ze svých zásad nEUhneme ani ve Zlínském kraji

26. 6. 2017

Podpora podnikání, ochrana přírody a zvláště vody, propojení školství s praxí i význam zdravotní péče byly hlavními tématy víkendové cesty politiků TOP 09 po Zlínském kraji. Pod názvem Expedice nEUhneme strana ve všech krajích představuje voličům program, o který se mohou opřít. Dobrými projekty, které chce TOP 09 ve Zlínském kraji podpořit, tato témata ilustrovali předseda strany Miroslav Kalousek a volební lídryně zlínské krajské kandidátky Kristýna Zelienková.

„Jsou věci, ze kterých neuhneme. Ve Zlínském kraji je to třeba dostavba dálnice na Slovensko nebo podpora podnikání a šikovných studentů Univerzity Tomáše Bati. S univerzitou chceme spolupracovat na zlepšení hospodaření s vodou v krajině. Zároveň budeme chránit zásoby pitné vody, například v okolí Uherského Ostrohu," řekla lídryně krajské kandidátní listiny TOP 09, poslankyně Kristýna Zelienková.

Expedice navštívila i Nemocnici milosrdných sester v Kroměříži. „Zařízení tohoto typu jsou nesmírně důležitá. Podpora péče o zdraví a také o starší pacienty je jedním z hlavních bodů programu TOP 09. Budeme se také soustředit na zajištění odpovídajícího finančního ohodnocení lékařského i nelékařského personálu," podotkla po diskusi s ředitelem nemocnice Antonínem Bařinkou poslankyně Kristýna Zelienková.

Odpoledne politici debatovali o financování Slováckého divadla v Uherském Hradišti a o těžbě štěrku v Uherském Ostrohu, která může ohrozit zásoby pitné vody až pro 150 tisíc lidí. „Už dnes máme problém s dostupností pitné vody, a ten musíme řešit. Důležité je, v jakém stavu předáme její zásoby našim dětem a vnukům. To nás zajímá nejen v Uherském Ostrohu, ale v celé České republice. Z toho neuhneme," uvedl předseda TOP 09 Miroslav Kalousek a společně s Kristýnou Zelienkovou za to sklidil potlesk několika desítek přítomných občanů Uherského Ostrohu.

Na neformální diskusi o volebním programu se večer politici TOP 09 setkali s občany v Uherském Hradišti. „Máme jasný program, o který se můžeme opřít. Ten si mohou lidé přečíst, ale chceme o něm i diskutovat. Proto jsme vyrazili mezi ně," vysvětlil krajský předseda TOP 09 a pětka krajské kandidátky Vít Peštuka, který Expedici nEUhneme na Zlínsku doprovázel společně s místním TOP týmem.

Volby do Poslanecké sněmovny se budou konat 20. a 21. října 2017. Program TOP 09 naleznete ZDE.

Emil Sedlařík, krajský manažer

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme