TOP 09 zahájila kampaň ve Zlínském kraji

21. 6. 2017

TOP 09 se nebojí zapotit se při běhu nebo namočit při plavbě na lodi, vyrobené ze stránek nesvobodného tisku. Její kandidáti se nehodlají schovávat za billboardy, ale diskutují s lidmi. Ve Zlínském kraji mezi ně kandidáti do Sněmovny vyrazili v kampani nazvané nEUhneme.

„Podnikatelé si zaslouží jasná pravidla bez házení klacků pod nohy a lidé v kraji zase vyšší mzdy. Jsou to dvě strany jedné mince. To chceme lidem říct a vysvětlit, ale z billboardů to nepůjde. Proto jdeme mezi ně a celá naše kampaň bude věnovaná jen a jen občanům. Nechceme pořádat velké akce na náměstích, budeme chodit za lidmi a nebojíme se u nich i zaklepat," říká lídryně krajské kandidátní listiny TOP 09, poslankyně Kristýna Zelienková. „Přímo pro podnikatele jsme také připravili unikátní setkání s velvyslanci Izraele, Řecka, Ukrajiny a Bulharska. Chce jim přiblížit tyto regiony a umožnit spolupráci," pokračuje Kristýna Zelienková, která se v Poslanecké sněmovně otázkou podnikání dlouhodobě zabývá.

S kandidáty se už lidé mohli setkat na Regatě v Holešově, kde měla TOP 09 vlastní přehlídkovou loď, o víkendu je uvidí také na Barevném běhu ve Zlíně. „Na Regatu jsme vyjeli na lodi vyrobené mimo jiné ze stránek Rudého Práva, Lidových novin a Mladé fronty DNES. Chtěli jsme tím upozornit na problematiku svobody tisku," vysvětluje Kristýna Zelienková. „Loď se nám povedla, nikdo se neutopil, tak můžeme směle vyplout s celou kampaní," dodává starosta Holešova Rudolf Seifert, který je i dvojkou kandidátní listiny.

V další části kampaně vyrazí kandidáti a dobrovolníci TOP 09. Voliče budou navštěvovat i u nich doma v rámci kampaně od dveří ke dveřím. Na předvolebních akcích se lidé mohou setkávat jak s poslankyní Kristýnou Zelienkovou a starostou Holešova Rudolfem Seifertem, ale i s vedoucí provozu Lázní Zlín a kandidátkou číslo 3 Ivou Vavrečkovou, s majitelem skateshopu Janem Rafajem z Valašského Meziříčí ze čtvrtého místa kandidátky, nebo s akademickým pracovníkem Justiční akademie v Kroměříži Vítem Peštukou, který ve Zlínském kraji kandiduje jako pátý.

Mezi lidi vyráží také předseda strany Miroslav Kalousek a další čelní představitelé TOP 09, kteří o volebním programu přijedou do Zlínského kraje diskutovat pozítří. „Pokud se vám na nás a našem programu něco líbí nebo snad i nelíbí, přijďte nám to říct v pátek 23. června od 18 hodin do Jiného Café v Uherském Hradišti. I s Mirkem Kalouskem se na vás budeme těšit," dodává krajská volební lídryně Kristýna Zelienková.

Volby do Poslanecké sněmovny se budou konat 20. a 21. října 2017. Program TOP 09 naleznete ZDE.

Emil Sedlařík, krajský manažer