TOP 09: Nedostatek míst ve školkách? Nabízíme rychlé řešení

22. 9. 2014

V letošním roce se do mateřských škol ve Zlíně nedostalo 442 dětí. To představuje téměř polovinu všech dětí, které přišly k zápisu. Tato situace souvisí s generačním boomem ze sedmdesátých a osmdesátých let – s takzvanými Husákovými dětmi.  TOP 09 nabízí rychlé a účinné řešení.

 „V posledním roce se situace s místy v mateřských školkách prudce zhoršila. Je potřeba najít rychlé řešení – tím jsou podle TOP 09 nové školky či přístavby stávajících z modulárních stavebnic“, říká Milan Baroň, dvojka kandidátky TOP09 Zlín.

Ve světě jde o běžný trend. Pomocí prefabrikovaných modulů, lze vybudovat novou školku za zhruba 6 měsíců. Také náklady na výstavbu jsou podstatně nižší, než u klasických zděných staveb. To vše při zachování vysoké kvality a komfortu. Prakticky nejde poznat, že se nejedná a klasickou stavbu.

„Sám jsem letos řešil umístění své dcery do školky, a vím, o jak velký problém se jedná“, říká Marian Piňos, čtvrtý na kandidátce za TOP 09. Potvrzuje, že největším problémem s umístěním dětí je najít volné místo v centru města.

„Vytipovali jsme například městský pozemek pod sportovní halou. Zde by bylo možné novou školku zřídit. V této lokalitě nehrozí problém s parkováním a v případě potřeby je možné takové zařízení rozšířit“, dodal Piňos.

Navíc po ukončení baby boomu lze tyto modulární stavby rozebrat a použít na jiné účely. „Až děti povyrostou, pravděpodobně budeme ve Zlíně muset řešit stejný problém u základních škol. V podstatě záhy se nám nabízí možnost, jak tyto stavby dále využít“, přiblížil Baroň.

Volby do komunálních zastupitelstev se uskuteční již 10. a 11. října. Svým hlasem rozhodnete i o tom, zda budou mít školky dostatečnou kapacitu.

Zlín, 22. září 2014, MO TOP 09 Zlín

 

Kontakty:

Robert Hamrla, 774 774 747, mo-zlin@zln.top09.cz 

Milan Baroň, 775 905 996

Galerie
Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme