Starostové a nezávislí a TOP 09 tentokrát půjdou do komunálních voleb ve Zlíně samostatně

21. 2. 2014

„Tomuto rozhodnutí předcházela pečlivá úvaha a debata na obou stranách. Vše jsme vyhodnotili tak, že máme větší šanci uspět samostatně. S TOP 09 se v žádném případě nerozcházíme ve zlém,“ ujistil Ondřej Běták, místopředseda krajského výboru STAN a náměstek primátora ve Zlíně. „Zůstáváme nadále politickými subjekty, které k sobě mají blízko. Shodli jsme se však na tom, že my i Starostové máme větší šanci v komunálních volbách uspět, když do nich půjdeme samostatně,“ prohlásil Milan Baroň, místopředseda místní organizace TOP 09 Zlín.

V podzimních volbách povede kandidátku STAN ve Zlíně současný primátor Miroslav Adámek. „Opět je naším kandidátem na primátora. Myslíme si, že vede město velmi dobře,“ konstatoval Ondřej Běták.

Přestože STAN ani TOP 09 nevylučují možnou povolební spolupráci, v žádném případě se na ni nehodlají předem domlouvat. Vyloučena není ani varianta, že jeden z těchto subjektů skončí v koalici, která povede v příštím volebním období město, a druhá v opozici.

Kandidátky pro podzimní komunální volby postaví obě strany bez spolupráce s jakýmkoliv jiným partnerem. „Budou to samostatné kandidátky, nikoliv koaliční. Rozhodnutí, že se budeme ucházet o hlasy voličů sami, uplatníme i vůči případným jiným stranách, které by měly o společnou kandidátku zájem. Tato možnost je vyloučena, jak v případě naší strany, tak Starostů,“ sdělil Milan Baroň.

 

Ve Zlíně 19. února 2014

 

Ondřej Běták, místopředseda krajského výboru STAN

 

Milan Baroň, místopředseda místní organizace TOP 09 Zlín. 

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme