Seifert: Je ostuda, že Holešov nevyvěsil vlajku Tibetu

11. 3. 2016

Rada města Holešov odmítla vyvěsit vlajku Tibetu na podporu lidských práv. Důležitější jsou pro ni ekonomické vztahy s Čínou. Proti nevyvěšení vlajky protestoval starosta města Rudolf Seifert (TOP 09).

„Je to u nás jako na houpačce. Jednou tu vlajka visí, podruhé zase ne. Myslím, že v této otázce, týkající se lidské svobody, by měla společnost vystupovat jednotným způsobem," říká starosta Holešova za TOP 09 Rudolf Seifert.

Rada města Holešova si odhlasovala, že tibetskou vlajku letos nevyvěsí. Pro vyvěšení byl právě starosta za TOP 09 Rudolf Seifert. Další členové rady argumentovali, že se jedná o přežitek a že důležitější jsou ekonomické vztahy s Čínou.

„V západním civilizovaném světě se vlajka vyvěšuje," oponoval argumentům o přežitku Rudolf Seifert. V minulosti přitom tibetská vlajka na radnici zavlála.

Svoboda není zadarmo a není to samozřejmost. V Tibetu to vědí, ale u nás se na to zapomíná. Když si nemáte kam dát tibetskou vlajku, dejte si ji alespoň na Facebook. Já ji tam už mám, co Vy?" dodává Vlastislav Navrátil, lídr TOP 09 v krajských volbách.

Emil Sedlařík, krajský manažer

Zlín 11. března 2016

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme