Seifert: Holešov zvyšuje bezpečnost chodců

27. 7. 2016

Město plné oprav. Tak to během léta vypadá v Holešově, kde se stavbaři pustili do práce na několika místech. 

Okružní křižovatka se staví ve Všetulech mezi ulicemi 6. května a Palackého. Jde o velmi frekventované místo, kde se potkávají silnice z Hulína s cestou do Olomouckého kraje. V obou směrech bude možné jezdit do konce července.

„Od srpna se předpokládá převedení dopravy na vybudovanou konstrukci u železnice, osazení semaforů pro kyvadlový průjezd po ulici Palackého a uzavření ulice 6. května. To bude zahájena náročnější část prací, které by měly být dokončeny do 30. září," sdělil starosta Rudolf Seifert (TOP 09).

Tuto sobotu pak začaly práce na jedné z nejvytíženějších a nejnebezpečnějších křižovatek v centru města, kde se stýkají ulice Palackého, Grohova a Nerudova. „Chceme tady zpřehlednit křížení ulic a zvýšit bezpečnost pro chodce," ozřejmil Seifert.

Přechod pro chodce se posunul před poštu a přechod před restaurací je dále od křižovatky. Současné dopravní značení je však jen přechodné a podle toho, jak se osvědčí, bude město postupovat dál.

„Vyřešit značení v této lokalitě je velmi složité a nejde ho vytvořit tak, aby byli spokojeni motoristé a přitom byla zajištěna co největší bezpečnost chodců," dodal starosta. Poslední červencový týden také odstartuje rekonstrukce kanalizace a vodovodu v ulici 6. května v úseku mezi ulicemi Sokolská a Dukelská u restaurace Barborka. Trvat bude do konce října.

Nové dopravní značky jsou už ve Smetanových sadech v blízkosti 1. a 2. Základní školy. V ulici je nejvyšší povolená rychlost 20 km/h, od 7 do 16 hodin zde platí zákaz stání, auta mohou parkovat jen ve směru jízdy a u vchodu ke školní jídelně se objevil retardér. Na místo častěji dohlédnou strážníci.

zdroj: Mladá fronta DNES, 21. 7. 2016, str. 16

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme