Seifert: Elektrokolo si turisté nově dobíjí v Holešově

15. 5. 2018

Dobíjecí stanici pro elektrokola a mobilní telefony zprovoznili na samém začátku turistické sezony v Holešově. Zájemci ji najdou ve vstupním průchodu zámku, další mají postupně přibývat. K dispozici je zdarma. „Holešov je cyklistické město, a protože stále víc lidí používá elektrokola, chtěli jsme jim tuto možnost nabídnout," uvedl starosta města Rudolf Seifert (TOP 09).

Ve Zlínském kraji je to zatím výjimečný nápad. Dobíjecí stanice je třeba na Pustevnách, nabízí ji i Resort Valachy ve Velkých Karlovicích. U hotelu Horal ji instalovali téměř před dvěma lety. Další turisticky atraktivní místa, namátkou historická Kroměříž či Uherské Hradiště, které je známé svou vstřícností k cyklistům, takové místo nemají. Stanici v tuto chvíli nemá ani krajský Zlín.

Dobití kola není finančně náročné a v Holešově bude, stejně jako dobití telefonu nebo tabletu, pro zájemce zdarma. „Jsou to tak malé odběry, že bychom nevybrali ani na samotný systém toho placení," potvrdil starosta Rudolf Seifert. Město ale plánuje do letní sezony nainstalovat před zámkem i „pumpu" pro elektromobily, ta už zpoplatněná bude. Na první dobíjecí stanici pracovali společně místní firmy a řemeslníci. Tvoří ji dvě zásuvky s 220 volty pro elektrokola a dvě USB zásuvky. Pokud bude zájem, mohou v brzké době přibýt stanice i před městským úřadem, na náměstí nebo v parku v Masarykově ulici, který se brzy začne opravovat.

Zdroj: Mladá fronta Dnes, 15. 5. 2018, Petra Procházková, str. 14. 

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme