Rudolf Seifert nepolevuje v Holešově ve vyjednávání

10. 10. 2018

Současný starosta za TOP 09 Rudolf Seifert a lídr vítězné kandidátky v Holešově jedná o vzniku nové koalice. Jeho Koalice pro Holešov získala v zastupitelstvu celkem 8 mandátů.

K získání nadpoloviční většiny mu tak chybí pouze 4 křesla, protože se počet zastupitelů v Holešově skládá z 23 členů.

„Samozřejmě se snažíme jednat se všemi. Jen s jednou stranou se mi zatím nepodařilo najít vhodné datum na schůzku," sdělil Rudolf Seifert.

„Můj původní návrh byl, aby vznikla široká koalice co nejvíce stran. K tomuto kroku bych přistoupil, aby se situace v Holešově uklidnila," uvedl Seifert.

Jako jedna z variant se samozřejmě vždy nabízí snaha o pokračování koalice stávající. K této možnosti má však vedoucí představitel města výhrady: „Byl bych moc rád, kdyby byla zachována určitá návaznost, ale vzhledem k sporům, které panovali v nyní končícím volebním období nevím, zda je něco podobného možné."

Ačkoliv ještě nemůže existovat ani zběžná podoba programového prohlášení, nebude podle slov starosty problém najít společnou řeč s většinou zástupců kandidujících stran.

„Volební programy se hodně prolínají. Slabá místa v Holešově jsou dozajista v oblasti dopravy, stavu chodníků či kina. Pro mě je ale možná ještě důležitější, aby byl Holešov poklidný. Aby v něm lidé rádi žili, neutíkali pryč," dodal Seifert, který by chtěl mít na stole návrh koaliční smlouvy do konce tohoto týdne.

Zdroj: Kroměřížský deník, Jakub Omelka

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme