Pietní akt, mši i koncert plánují v Holešově na Den české státnosti

13. 9. 2018

Svátek svatého Václava v Holešově díky prodlouženému víkendu oslaví už ve čtvrtek 27. září. Oslavy zahájí pietní akt ke Dni české státnosti, kdy v 15.30 hodin bude v nově otevřeném Masarykově parku odhalena socha Tomáše Garrigua Masaryka.

PAMÁTNÝ STROM A NOVÁ PUBLIKACE

Při této příležitosti bude v parku také slavnostně zasazen památný strom a město představí reprezentativní knihu Holešov – město ve spirálách času. „Jedná se o více než pětisetstránkové dílo s řadou barevných i černobílých fotografií, rekonstrukcí, map, obrazů a grafů, které podrobně zpracovává historii města Holešova a jeho místních částí, včetně přírodních poměrů, stavebních a uměleckých památek, osobností i obrazů z jeho dějin," popisuje knihu starosta města Rudolf Seifert (TOP 09).

Na vytvoření publikace spolupracovali špičkoví odborníci a badatelé z celé České republiky. Při jejím zpracování se jim povedlo učinit řadu nových zásadních objevů. Současně jsou také poprvé systematicky popsány jednotlivé úseky a oblasti historie.

Tímto však oslavy Dne české státnosti nekončí. Pokračovat se bude v 17 hodin svatováclavskou mší v kostele Nanebevzetí Panny Marie.

OSLAVY ZAVRŠÍ KONCERT PRO DOBROU VĚC

Mši završí koncert s Holešovským komorním orchestrem.
Tradičně bývá při něm vybíráno dobrovolné vstupné. Stejně jako v loňském roce město hodlá vytěžené finance věnovat na projekt Česvytěžené kého rozhlasu „Ježíškova vnoučata". Tato aktivita vznikla z iniciativy starosty Rudolfa Seiferta.
Spočívá v tom, že v předvánoční době jsou navštěvováni senioři, kteří nemají rodinu, jsou opuštění či sociálně vyloučení.

Zdroj: Kroměřížský deník, 11. 9. 2018, str. 3

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme