Nová pracovní místa a naděje pro prázdnou Holešovskou zónu

30. 4. 2013

Největší světový internetový prodejce Amazon.com plánuje výstavbu obřího logistického centra a hledá pro něj místo v České republice. Proč ne právě ve Zlínském kraji, v Holešovské zóně?

„Logistické centrum Amazon.com by se typem své činnosti skvěle hodilo do Holešovské zóny. Na tomto místě nemůžeme postavit továrny a průmyslové komplexy. Tento projekt by neohrozil zásoby pitné vody a přinesl by tolik potřebná pracovní místa“, uvedla krajská zastupitelka za TOP 09 Lenka Mergenthalová.

Holešovská průmyslová zóna, obří projekt ve Zlínském kraji, stále zeje prázdnotou. Investoři, které slibovala bývalá i současná krajská koalice, se do ní nehrnou. Ti, kteří by v ní snad podnikat chtěli, jsou omezeni ochranným pásmem a zásobárnou pitné vody, která se přímo pod zónou nachází.

 „Z pozice krajské zastupitelky budu iniciovat oslovení společnosti Amazon.com. Tuto příležitost na získání stovek pracovních míst si skutečně nemůžeme dovolit propásnout“, dodává Mergenthalová.

„Firma plánuje zastavět až 100 tisíc metrů čtverečních. Byla by to pro zónu, náš kraj i město Holešov skvělá zpráva, pokud by si nás Amazon vybral. Nespornou výhodou by pro investora bylo například napojení na dálniční síť“, podotýká místostarosta města Holešova za TOP 09 Rudolf Seifert.

TOP 09 již dlouhodobě upozorňuje na nedostatky projektu Průmyslové zóny Holešov. Zóna byla vystavěna na půdě nejvyšší bonity a zásobárně pitné vody pro široký region. „TOP 09 a Starostové upozorňovali na nedostatky zóny. Slibovali jsme však i to, že k celému problému přistoupíme konstruktivně a pokusíme se zónu nabídnout firmám, které v ní budou schopny hospodařit tak, aby neohrozily zásoby pitné vody. Nyní chceme dostát svému slovu a přes naše krajské zastupitele oslovit Amazon.com,“ upozorňuje krajský předseda TOP 09 Vlastislav Navrátil.

„Jsem přesvědčen, že působení Amazonu v našem kraji by bylo přínosem. Jsme schopni nabídnout také kvalifikovanou pracovní sílu, například absolventy Fakulty informatiky Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně“, zakončil Navrátil.

Emil Sedlařík

krajský manažer TOP 09 ve Zlínském kraji

Ve Zlíně 30. 4. 2013

Kontakt:

MUDr. Lenka Mergenthalová, MBA mergenthalovalenka@seznam.cz, 603 880 801

Bc. Emil Sedlařík, Emil.Sedlarik@top09.cz, 604 229 311

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme