Neřád: K volbám musejí přijít i mladí a rozhodnout o své budoucnosti

22. 8. 2018

V říjnových volbách se o hlasy voličů budou ucházet tisíce kandidátů. Budou mezi nimi staré a známé, ale i nové tváře. Sám doufám, že na se kandidátkách najde i dost studentů a mladých lidí. A hlavně že mladí lidé přijdou volit, protože jejich hlas má stejnou hodnotu jako každý jiný, a hlavně tak mohou rozhodovat o své budoucnosti.

Politika postupně prorůstá na sociální sítě jako je Twitter a Facebook. Díky tomu se k mladé generaci dostává mnohem více informací, politika je pro ně atraktivnější a ze sociálních sítí se často stává prostor pro politické debaty. Informovanost mladých o politice tak sice roste, ale volební účast ne. Kdo jiný by se měl podílet na rozvoji naší země než ti, kteří si zde vytváří prostor pro svůj budoucí život? Jenže k volbám dnes skoro nikdo nechodí. Například v Kroměříži byla volební účast při komunálních volbách v roce 2014 pouhých 38 %. Tím se připravujeme o podstatu demokracie, okrádáme se o šanci podílet se na rozvoji města, ve kterém bydlíme.

Jenže volit bychom měli a každý hlas má stejnou váhu a je jedno, jestli studenta, pracujícího nebo seniora. Ten pán z vedlejší ulice, který už zapomněl, jak se tady žilo před rokem 1989, k volbám půjde. A pokud nepůjde k volbám dost lidí s opačným názorem, tak si prosadí svou.

Martin Neřád, kandidát do zastupitelstva města Kroměříže

Instagram: @nerad.martin

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme